• Aşırı alkol konuşmayı bozabilir, uyku ritmini etkiler, beyindeki yaşamsal merkezleri uzun ve yoğun süre, baskılarsa yaşamı tehdit eden bir komaya dahi neden olabilir. Nefesimizdeki alkol düzeyi ile kandaki alkol yoğunluğu paralellik gösterir.
• Alkol kan damarlarını genişleterek sıcaklık duygusu yaratır, nabız hızlanır. Sıvı alımının artması ve alkolün boşaltım sistemi üzerindeki etkisiyle de daha fazla idrar yapılır.
• Ağız yolundan alınan alkolün yüzde 20’si mideden, yüzde 80’i ince bağırsaklardan doğrudan emilir. Ağız, yemek borusu ve kalın bağırsaklardan emilim çok düşük düzeydedir. Kandaki alkol değeri, alkol alımı bittikten bir saat sonra en yüksek düzeye ulaşır.
• Az miktarda alkol alımı bile bir işin yapılması için gerekli beceri, dikkat ve ilgide azalmaya neden olabilir. Genelde karar verme yeteneği azalır, dikkat ve refleks kaybı olur. Ancak; belirli bir süre içinde ne kadar içildiği, cinsiyet, vücut yapısı ve metabolizma, alkolle tüketilen yiyeceklerin çeşidi ve miktarı bu belirtilerin ortaya çıkmasını etkiler.
• Alkoldeki yüksek enerji miktarı kısa süreli bir tokluk sağlayarak, yüksek miktarda ve boş bir enerji almamıza neden olur.
Alkol tüketimindeki anahtar kelime, alkol alım miktarı ve sıklığı olmalı, miktarlara göre tüketim sağlanmalı.
Aşırı Alkol Kullanımının Zararları
Alkolün gramında 7 kalori olduğunu düşünürsek, bu içkiler verdikleri keyif kadar geçici değiller! Kontrollü içmekte fayda var...
“Dikkat! Elektronik Sigara Ölümcül Olabilir!”
“Cildiniz İçin Güneşe Karşı Siper Alın”
“Kale A’Design Awards’da 4 Tasarım Ödülü Birden Aldı”
“Bebek yüzlü olmayı ister misiniz?”
“Akasya Kültür Sanat Sezon Açılışını Yapıyor!”
“Kırmızı’nın Galası Doldu Taştı”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32