>

KÖŞE YAZILARI | Diş Hekimi Deniz Kantar

Dişsizlik Kaderiniz Olmasın

İmplant uygulamaları hakkında bilmeniz gerekenler. (Diş Hekimi Deniz Kantar)
 
   
 
 
     

Herhangi bir nedenle kaybedilen dişler yerine eskiden köprü protezler yapılıyordu ya da kişi hiçbirşey yaptırmayıp boşlukla idare ediyordu. Günümüzde ise implant uygulaması ile bu boşluktan kurtulmak mümkündür.

İmplant uygulamalarının yaygınlaşması ve klinik başarının artması 90’lı yıllara dayanır. Günümüzde çok başarılı ve estetik sonuçlar alınmaktadır.

İmplant nedir?

Titanyumdan yapılmış ve diş köküne benzeyen yapay diş kökleridir.

Tamamen doku dostu olan implantlar alerjik olmayan ve kemiğe çok iyi kaynayan yapılardır. İmplant her yaşta ve herkese uygulanabilmektedir.

Kontrol altında olan şeker ve tansiyon hastalarına bile uygulanabiliyor. İmplantların kemiğin durumuna göre 2-4 ay kaynama süresi vardır hatta bazen hekim eğer kemiği uygun görürse aynı anda hemen üzerine diş takılabilir.

Çene kemiklerinde erimesi olanlarda ya öncesinde kemik tozu konularak kemik genişletilir ve yeterli süre bekledikten sonra implant yapılır ya da aynı anda hem kemik tozu hem implant uygulanabilir.

İmplant uygulaması tamamen ağrısız yapılabilmektedir hasta aynı gün normal yaşantısına devam edebilir.

Hangi durumlarda implant yapılır;

- Tek diş eksikliğinde yapılabilir bu eksiklik önde veya arkada alt,üst çenede olabilir, boşluğun önünde ve arkasındaki sağlam dişleri kestirerek köprü yaptırmak yerine implant yapılabilir. Bazen tek diş eksikliği ön bölgede olmadıkça insanlar bu boşluğu pek önemsemezler. Fakat bu boşluk zamanla başka problemlere yol açar örneğin dişlerin bu boşluğa doğru kayması sonucu komşu dişlerde aralanmalar sonucu arayüz çürüklerinin oluşmasına neden olur. Ayrıca boşluğun karşı çenesindeki dişin uzaması sonucu o bölgede çürüklerin, kök hassasiyetlerinin başlamasına sebep olur.

- Birden fazla diş eksikliklerinde yanyana birden fazla implant yapılabilir bu önde veya arkada olabilir.

- Büyük boşluklarda implantlar belli aralıklarla yerleştirilerek üzerlerine köprü protezler yapılabilir. Yeteri kadar çiğnenmeden yutulan gıdalar mide ve sindirim problemlerine yol açar.

- Hiç dişi olmayan takıp çıkarılan protez kullanan hastalarda yeterli sayıda implant yapılarak sabit köprü protez yani ağızdan çıkmayan protez yapılabilir.

- Yaşlılarımız protezlerin ağızda durmadığını, oynadığını ve rahat yemek yiyemediklerini hatta konuşmakta bile zorlandıklarından şikayet ederler. Bu durumda üst çeneye 2-4, alt çeneye de 2 implant yapılarak protez ağızda oynamayan hale getirilir, hasta protezi sadece istediği zaman çıkarabilir.

Sonuç olarak ağzınızda yer alan rahatsız edici boşluklardan implant yöntemi ile kurtulabilirsiniz.

Web: www.primadentist.com.tr


Diş Hekimi Deniz Kantar
YAZARA E-POSTA GÖNDER

 

Diğer yazıları liste halinde görmek için tıklayın >

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>