Sadece bu konu hakkında bile birçok çalışma yapılmış, yazılar yazılmış yeni sistemler geliştirilmiştir. Ancak biz size çok kolay uygulayabileceğiniz yöntemleri en temel haliyle ve en anlaşılır sekliyle anlatmaya çalışacağız.
Kalça veya herhangi bir bölgemizle ilgili hoşnutsuzluklarımızın birinci derecede genetik faktörlerle bağlantılı olabileceğini bilerek konuya başlayalım. Buda hiçbir şey yapmayacağımız anlamına gelmiyor. Kalçamızı şekillendirmek için elimizden geleni yapabiliriz. Ancak eğer doğru bir beslenme uygulamazsak ulaşmak istediğimiz sonuca çok geç ulaşabileceğimizi ya da hiç ulaşamayacağımızı asla unutmamalıyız.
Doğru bir postür de durmuyorsak işe önce doğru postür de durarak başlamalıyız. Dururken bile kalça çalıştırabileceğimizi unutmadan vücudumuzu ayaktayken kemiklerimize değil kaslarımıza taşıtmayı öğrenmeliyiz. Bunun en basit uygulanış sekliyle ayakta dururken omuzlarımızı geri alalım, göğsümüzü ileri doğru çıkartıp karın kaslarımızı kullandığınızı hissedelim. Belden aşağıda dizleri kilitlemeden dizlerin hafif bükük olduğu bir pozisyona alalım. Kalça kaslarınızın bedeninizi taşımak için hemen devreye girdiğini göreceksiniz. Unutmayın ki dizlerinizi kilitlediğinizde, kullanılması gereken birçok kas devre dışı kalacaktır. Doğru duruşu yakaladığımızda bacak, kalça ve karın kaslarımız bedeni ayakta durabilmesi için hemen devreye gireceklerdir. Sırf bu duruşu edinmekle bile kaslarımız çalışmaya başlayacağından daha fazla kalori ve yağlarımızı da belli oranda yakmamıza yardımcı olacaktır.
Unutmayın ki sürekli çalışan kas formda kalır, çalışmayan kaslar gücünü ve dinamikliğini ve sıkılığını kaybeder. Özellikle bayanlar kalçalarının görüntüsüne çok önem verirler bu bakımdan formda kalmak kişiyi iyi hissettirir. Spor egzersizlerine girmeden önce günlük kalça çalışması fırsatlarını mutlaka değerlendirmeyi unutmamanızı tavsiye ederiz. Özellikle merdiven çıkmak muhteşem bir kalça çalışmasıdır. 10. katta oturuyorsanız belki de başka hiçbir çalışmaya gerek duymadan sadece evinize ulaşmak bile kalça çalışmanız için yeterli olabilir. Bunun dışında yürüyüşler, bisiklet ve özellikle yokuş yukarı tırmanışlar muhteşem birer kalça çalışmalarıdır.
Bir başka yardımcı unsurda bölgesel masaj teknikleridir. Masaj o bölgedeki kan akışını hızlandırıp daha fazla oksijen almasını sağlayarak kalça bölgesinin daha iyi görünmesine neden olabilir.
Aerobik derslerinin artık hemen hemen tamamında kalça bölgesi çalıştırılmaktadır, fakat özellikle kick-box, thai box gibi egzersizler tekne kombinasyonlarını içerdiğinden dolayı kalça bölgesinin forma sokulması açısından son derece önemli çalışmalardır.
Doğru beslenme ve kardiyo çalışması tüm çalışmalarda olduğu gibi forma girmek, yağlardan kurtulmak ve sıkılaşmak içinde çok önemlidir. Kalçamızı forma sokmak istiyorsak haftada minimum iki gün çalıştırmanızı tavsiye ederiz.
Serhat Sıdal (IF kurucusu – Fitness eğitmeni)
Kalçamı Nasıl Sıkılaştırırım?
Bu soru bayanlar tarafından en çok sorulan sorudur şüphesiz.
“Elele AVON Kadın Ödülleri Sahiplerini Buldu”
“Sivilceler artık korkulu rüya değil...”
“Cildinizi süt ve balın saf gücü ile besleyin”
“Sürekli Hasta Ve Yorgun Hissetmenizin Sebebi Klima Olabilir”
“‘Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını’ 12 Ekim`de Prömiyer!”
“Yoğurt Hakkında Bilmedikleriniz”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32