Kadınlara kalp tavsiyeleri!
Kadınlara yönelik kalp koruma önlemleri sıralandı, Her gün egzersiz, sigara ve hormon tedavisinden uzak kalmak, omega 3 ve folik asit desteği...
Özellikle vurgulanan noktalar, günde en az 30'ar dakikalık orta yoğunlukta fiziksel aktivite, sigarayı bırakmak, yüksek risk taşıyan kadınları kolesterol düşürücü ilaçlar kullanmaya teşvik etmek, omega 3 ve folik asit kullanımını desteklemek.
Amerikan Kalp Birliği ayrıca, doktorları kadınlara hormon tedavisi tavsiye etmemeleri konusunda uyarıyor. Hormon tedavisi günümüze dek kalp sağlığı için yararlı sanılmış olsa da, uzmanlar bunun aksinin ispatlandığını söylüyor.
Düşük kalp krizi riski olan kadınlara aspirin kullanımı tavsiye edilmiyor ancak yüksek risk taşıyanlarda teşvik ediliyor. ABD'de yapılan araştırmalara göre bir yıl içinde kalp krizi nedeniyle ölen kadın oranı yüzde 38'ken, erkeklerde bu oran yüzde 25. Baypas geçiren kadınların ölüm riski de erkeklere göre iki kat fazla.
Bir kez kalp krizi geçirmiş kadınların, bunu takip eden altı yıl içinde ikinci bir kriz geçirme riski yüzde 35, erkeklerin taşıdığı risk oranı ise yüzde 18. Ancak tüm bu istatistiklere rağmen, kalp araştırmalarında ele alınan grupların sadece yüzde 25'ini kadınlar oluşturuyor.
Kalp krizinin erkek ve kadınlardaki belirtileri de farklılaşabiliyor. Erkeklerde göğüste sıkışma ve baskı, bayılma ve nefes darlığı görülürken, kadınlardaki semptomlar genellikle hazımsızlık, sırt ve bel ağrısı, yorgunluk, uyuşma ve baş dönmesi şeklinde ortaya çıkıyor.
www.radikal.com.tr
“Renkli Sokak Stili Ile “Ayakkabım Ve Ben” Projesi Hotiç’in 77.Yılınnda 7 Bölge 7 Şehirde!”
“Sevgililer gününe süper hazırlık”
“Soğuk Havada Doğru Egzersizin 10 Altın Kuralı ”
“Depeche Mode'dan Açıklama!...”
“Mannheim ve Beyoğlu’ndan öyküler”
“2014’ten Kadınlar Para Erkekler Aşk İstiyor!”
“Arsen Gürzap; “Artık Komedi Oynamak İstiyorum””
“Yağmuru alt eden Botlar ve Çizmeler”
“49. Antalya Altın Portakal Film Festivali`nde Ödüller Sahiplerini Buldu! ”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32