Özellikle prostaglandin sentetaz inhibitörleri (örneğin apranax , cataflam, tilcotil, aspirin, surgam, etol, vs. gibi ilaçlar ) hastaların % 80 inde etkilidir .Bu ilaçların etkisiz olduğu kanısına varmadan önce, doz yükseltilmesi ve ilacın türünün değiştirilmesi denenmelidir. Mide ülseri ve duyarlılığı olanlarda bu ilaçlar kullanılmamalıdır.
Burada asıl üzerinde durulması gereken ve hastarda ''bir genç kıza nasıl önerilir?" sorusunu akla getiren tedavi , doğum kontrol hapı tedavisidir.
Bu hastalarda, doğum kontrol hapının gebeliği önleyici değil , rahim içerisindeki prostaglandin yapımını azaltıcı etkisinden faydalanılır. Doğum kontrol hapları, kullanması yasak olmayan ya da çocuk istemeyen hastalar için adet sancısı tedavisinde seçkin ilaçtır. Primer dismenoreli hastaların % 90'ından fazlası doğum kontrol haplarından fayda görür. Bunlara, her ay 2-3 gün süreyle (adet döneminde) kodein eklenmesi yararlı olabilir. Akupunktr gibi ağrı tedavileri de bazan etkili olur. Tedaviye dirençli vakalarda nadiren laparoskopik cerrahi tedavide uygulanmaktadır.
“Gratis 400. Mağaza Açılışını İndirimlerle Kutluyor”
“Omara Portuondo konserini kaçırmayın!”
“Toplama”
“Her Derde Deva Bitkisel Çaylar”
“Duruş bozukluğuna ve strese Ars Corpore”
“Katerina Ekşioğlu’nun “Fall Winter ’23” Koleksiyonu İlk Kez Zeynep Bastık’ta!”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32