Beşinci Büyük Savaş’ın ardından Retip şehri bağımsızlığını ilan etmiş, Yönetim güneşin zararlı ışınlarına karşı kentin üzerini bir lazer kubbeyle kapattıktan sonra kalkaniçinde kendi sınıf düzenini kurmuştu. Sadece sanatla ve tasarımla ilgilenen elitler, beyaz yakalı orta sınıf ve ayak işlerini yapan, yıllardır şehir kapalı olduğundan artık bir yerden bir yere göçmüyor olsalar da hâlâ göçmen statüsünde barınanlar.
Fakat son otuz yılda roket gibi fırlayan ikiz, üçüz ve dördüz doğumları yüzünden şimdi Retip büyük bir işsizlik sorunuyla karşı karşıyaydı. Bir de kalkanın yan etkisi olarak zaman zaman ortaya çıkan ölümcül Radyoaktif Bulut (RAB) Şiva vardı…
Akademi’de sanat eğitimi alan Tarin, babaannesinin son arzusunu yerine getirmek için eski dilde yazılmış bir kitabı çözmeye çalışırken fakir Batıucu mahallelerinde göçmenlerle tanışacak, hayatında ilk kez bir AVM görecek, kalkan hakkında başka gerçekler öğrenecekti.
Ve kitabın peşindeki Larmuk’la yolları kesişecekti.
Alkım Uyar ilk romanı “Kitap”ta bambaşka bir dünya kuruyor. Her köşe başında 3D üniteleri, tek kullanımlık çıkartma kıyafetler, herkesin kolunda Kişisel İlgi-Bilgi-İletişim Devreleri (KiBiD), güneş ışınları yetersiz kaldığından sokaklara yerleştirilen ışıldak dikilitaşlar, kısa mesafe uçucusu ticari pilotlar (ti-pi), manyetik trenler… Ve bu başka dünyadan günümüz insanına sesleniyor: Zihnine kalkan koyma!
Kitap Adı: KİTAP - Geleceği Bilmenin En İyi Yolu Onu Yaratmaktır
Yazar Adı: Alkım Uyar
Yayınevi: NAR Kitap
Sayfa Sayısı: 242
Kapak: Ciltsiz
Ebat: 13.5x21 cm.
ISBN: 978-605-5020-21-7
Fiyatı: 14 TL
Basım Tarihi: Haziran 2015
DİĞER HABERLER
Rober Hatemo ve Yıldız Tilbe’den Yılın Şarkısı: “Bu Delikanlıyı Unutamazsın”
Türk pop müziğinin iki efsane ismi hayranlarını büyüleyecek projede bir araya geliyor.
“Athena ve Duman Yılbaşında Küçükçiftlik Park Sahnesinde! ”
“Facebook nasıl güvenli olur?”
“Reebok’ın Yeni Marka Yüzü Hazar Ergüçlü Oldu”
“Ağrı çeşitleri ve tedavi yolları”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32