Beklenen festival başlıyor!
TÜRSAK Vakfı, her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Uluslararası Sinema ve Tarih Buluşması”nın altıncısı 12 Aralık'ta başlıyor. Ayrıntılar için tıklayın!
TÜRSAK Vakfı, geleneksel olarak her yıl düzenlenen “Uluslararası Sinema ve Tarih Buluşması”nın altıncısını “Medeniyetler Diyaloğu ve İnsan Hakları” ana teması ile hayata geçiriyor.
Uluslararası Uzun Metraj ve Belgesel Film Yarışmaları dışında, Medeniyetler Buluşması ve Aydınlanma, İnsan Hakları Temalı Film Gösterimleri, Medeniyetlerin Oluşmasında Kadın Yönetmenler, Bir Ülke Sineması: Almanya, Orta Avrupa’dan Bir Sinema: Macaristan, Fransız Sinema Tarihinden başlıkları altında; İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, İran, Avusturya, Şili, Küba, Gürcistan, Belçika, Danimarka, Yunanistan, Çin, İsrail, Kanada, ABD, Polonya, Macaristan olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden 90’a yakın film İstanbullu sinemaseverlerle buluşacak.
“6. Uluslararası Sinema Tarih Buluşması” festivalinde on üç başlık altında film gösterimlerinin yer alacağı ana bölümün yanı sıra, Medeniyetler Diyaloguna, Avrupa ve Anadolu’yu birleştiren İstanbul’da farklı bir platform oluşturacak olan panel, sergi ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
Festivalin açılışı 12 Aralık saat 20.00’de İstanbul Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.
Uluslararası Uzun Metraj ve Belgesel Film Yarışmaları dışında, Medeniyetler Buluşması ve Aydınlanma, İnsan Hakları Temalı Film Gösterimleri, Medeniyetlerin Oluşmasında Kadın Yönetmenler, Bir Ülke Sineması: Almanya, Orta Avrupa’dan Bir Sinema: Macaristan, Fransız Sinema Tarihinden başlıkları altında; İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, İran, Avusturya, şili, Küba, Gürcistan, Belçika, Danimarka, Yunanistan, Çin, İsrail, Kanada, ABD, Polonya, Macaristan olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden 90’a yakın film İstanbullu sinemaseverlerle buluşacak.
USTA YÖNETMENLERDEN İLGİ ÇEKİCİ FİLMLER
"Medeniyetler" teması üzerine farklı bir bakış yaratacak pek çok değişik filmin bir araya geldiği festivalde; Hector Babenco’nun Carandiru, Max Faerberboeck’in September (Eylül), Rene Clement’in La Bataille Du Rail (Demiryolu Savaşı), Marcus Heltschl’in Dead Man’s Memories/ (Buz Bakış), Paula Rodriguez’in Pinochet’s Kinder (Pinochet’nin Çocukları), Rithy Panh’ın S21:The Khmer Rouge Death Machine( S21: Ölüm Makinesi Kimmerler), Joakim Demmer’in Tarifa Traffic (Tarifa’da Ölüme Yolculuk); Louis R. Vera’nın Bastards In Paradise (Cennetteki Piçler), Andre Techine’in Loin (Uzak), Agnieszka Holland’ın Julie Walking Home (Julie’nin Hikayesi), Miklos Jancsko’nun Wake Up Mate (Uyan Ahbab) ve Pal Sandor ile Istvan Szabo’nun birlikte çektikleri From Europe Into Europe (Avrupa’dan Avrupa’ya) filmleri öne çıkan filmler arasında yer alıyor.
FASSBINDER DE FESTİVALDE
Ayrıca, Oberhausen Manifestosu’nu 1962 yılından günümüze taşıyacak olan, Alman sinemasının dünyaca ünlü yönetmenleri Rainer Werner Fassbinder, Ale Alf Brustellin, Hans Peter Cloos, Alexander Kluge, Maximiliane Mainka, Beate Mainka-Jellinghaus, Edgar Reitz, Katja Rupé, Volker Schloendorff, Peter Schubert, Bernhard Sinkel’in ortaklaşa gerçekleştirdikleri ‘Germany In Autumn (Almanya’da Sonbahar) filmi; Alman kadın yönetmen Margarethe Von Trotta’nın Kızkardeşler, Klaus’un İkinci Uyanışı, Uzun Sessizlik, Ağır Zaman; İranlı kadın yönetmen Tahmineh Mileni’nin The Fith Reaction (Beşinci Reaksiyon), Afsane-Ye-ah (Efsane), Two Woman (İki Kadın) filmleri festivalin diğer önemli filmleri arasında yer alıyor.
YAN ETKİNLİKLER
Festivalde ayrıca, “Uluslararası Sinema Tarih Buluşması” festivalinin tarih danışmanlığını yürüten Prof.Dr. İlber Ortaylı’nın yönetiminde; Osmanlı, Türk ve İslam tarihi üzerine çalışmaları bulunan Hollandalı akademisyen, sosyolog, antropolog Martin Van Bruinessen; Türkiye’de Cem Yayınlarından “Uyur İdik Uyardılar” adlı kitabı yayınlanan ve Alevilik üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan Türkolog Irene Melikoff; ülkemize geçtiğimiz yıllarda gelen, ‘Muhteşem Süleyman’ ve ‘Sevenlerin şafağı’ kitapların yazarı ve senarist Fransız Louis Gardel; Venedik Üniversitesi Türkoloji Profesörlerinden Giampiero Bellingeri ve İran Kültür Ataşesi Dr. Mohammed Ali Nevidi’nin katılacağı “Medeniyetler Buluşması Paneli” yer alacak. Panel 13 Aralık 2003 Cumartesi günü Galatasaray Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirilecek.
FİLM GÖSTERİMLERİ
Festival filmleri, Beyoğlu Beyoğlu Sineması, Levent Sinema TÜRSAK, Fransız Kültür Merkezi ve Alman Kültür Merkezi ve Osmanlı Müzesi Sineması salonlarında gösterilecek.
www.tursak.org.tr adresinden Festival programını online görebilirsiniz.
DİĞER HABERLER
9.Kısa’dan Hisse Kısa Film Festivali Başlıyor!
9.Kısa’dan Hisse Kısa Film Festivali’nin etkinlik programı açıklandı…
“"Recep İvedik'i izledim kimse telaşlanmasın"”
“Perde! ”
“Bad Bear Sevgililer Günü İçin Aşk Dolu Hediye Önerileri Sunuyor”
“Düşün fazlası beyne zararlı ”
“Yaz Mevsiminin Masum Rengi: Lila!”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32