KEDİLER NİYE BAKIŞLARINI KAÇIRIR?
Kediler için insanlar çok iridirler. Kediyi azarlarsanız onu korkutursunuz. Ve kedinin gözlerine, onu eğitmek için dik dik bakarsanız sizi rakibi olarak görmeye başlar. Pek çok hayvan için gözler güç simgesidir. Kedinin bedenine göre gözleri çok büyüktür. Rekabet ortamında, güçlü bir kedi hasmına dik dik bakar ve rakibi düşmanlığı tırmandırmaktansa bakışlarını kaçırmayı tercih edebilir. Yani kediniz siz ona ısrarla baktığınızda bakışlarını kaçırıyorsa teslim oluyor demektir.
KEDİLER DÜŞ GÖRÜRLER Mİ?
İnsanlar gibi kedilerin de derin ve hafif uyku süreçleri vardır. Rüya görme derin uyku sürecinde gerçekleşir. Derin uyku sırasında kedilerin patileri kıpırdar, bıyıkları seğirir, kulakları silkelenir. Bazen mırıldanırlar.
KEDİLERİN KUYRUĞU NEDEN SALLANIR?
Kedi kendini rahatsız hissettiğinde kuyruğu hafif titremeye başlar. Eğer kuyruğun tamamı dikleştiyse ve şiddetle sallanıyorsa bu çok heyecanlandığını gösterir.
KEDİLER NEDEN KUYRUĞUNU TİTRETİR?
Bir sebebi atlamadan önce dengesini sağlamak içindir. Diğeri avının dikkatini dağıtmak içindir. Eğer av hareketsiz kalırsa kedi ona odaklanamaz, kuyruğunu sallar ve avın hareketlenmesini sağlar.
KEDİ KUYRUĞUNU BİR O YANA BİR BU YANA SALLIYORSA NE ANLAMA GELİR?
Yumuşakça bir o yana bir bu yana sallanan kuyruk memnuniyet göstergesidir. Kedi sessizce oturuyor ve kuyruğunu hızlıca sallıyorsa bir şeye odaklanmaya çalışıyordur. Eğer kuyruk şiddetle kamçı gibi sallanırsa kedi öfkelenmiştir. Bu sıkıntısının ve üzüntüsünün belirtisidir. Kuyruk bir hızlı bir yavaş sallanıyorsa, bu da kararsız kaldığı anlamına gelir.
KEDİLER NEDEN AYAKLARIMIZA SÜRTÜNÜR?
Kedi kafasını veya çenesinin yanlarını size, mobilyaya veya herhangi bir nesneye sürtüyorsa, bu bölgesini işaretlemek için koku bıraktığını gösterir. Kafasının önündeki, ağız çevresindeki ve çenesindeki dokular feremon isimli bir kimyasal salgılar ve sürtünmeyle karşı tarafa geçer. Kediler kokuların ne kadar zaman önce bırakıldığını anlar ve buna göre tehlikeye karşı dikkatli olurlar.
KEDİLER NEDEN YUVARLANIRLAR VE KARINLARINI AÇARLAR?
Nadirende olsa insanları böyle selamlarlar, bir kedinin sahibine yapacağı en büyük iltifattır. Bu hareket kedinin sizi ne kadar çok sevdiğinin ve sizin yanınızda ne kadar mutlu olduğunun göstergesidir. Karnını tamamen açması kendini son derece güvende hissettiğini belirtir, çünkü karnı en zayıf noktasıdır. Okşanmayı veya oyun oynamayı istiyor olabilir. Eğer karnı açık uyuyabiliyorsa bu size olan güveninin doruğa vardığına işarettir.
KEDİLERİN HAFIZASI VAR MIDIR?
Kedilerin hafızası köpeklerinkinden 200 defa daha güçlüdür. Bu hafıza seçicidir ve sadece işine yarayacak bilgileri saklar.
KEDİLER NEDEN TEHDİT EDİLDİKLERİNDE HIRLAR VE TISLAR?
İnanması zor ama yılanları taklit ederler. Kedinin tıslaması neredeyse yılanınkinin aynısıdırve yılan doğadaki en ürkütücü yaratıklardan biridir. Aslında tıslamak hayvanlar dünyasında çok yaygındır. Kedi tısladığında ağzını yarım açar, üst çenesini geri çeker ve yüzünü buruşturur. Bu sırada nefesini o kadar hızlı bırakır ki yakınındaysanız rüzgarını hissedebilirsiniz. Bu şiddetli nefese tükürükler eşlik eder. Hemen her zaman düşmanı püskürtmede işe yarar.
KEDİLER RENKLERİ GÖRÜRLER Mİ?
Eskiden kedilerin renk körü olduklarına inanılırdı, ama şimdi biliniyor ki bazı renkleri ayırdedebiliyorlar. Temelde dünyayı mavi ve yeşilin tonlarında görürler. Aslında renklere pek dikkat etmezler. Bu, doğada yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli bir özellik değildir.
DİĞER HABERLER
Yaz Geldi! Yavru Kediler Sokaklarda! Onlara Nasıl Bakmalı?
Yazın gelmesiyle birlikte sokaklarda yavru kedilerin sayısı artar.
“Yemek Takımlarını Uzun Süre Kullanabilmek İçin Nelere Dikkat Etmeli?”
““Senin Hikayen”e Çok Özel Konuklu Özel Gösterim!!!”
“Güneş Çarpmasına Karşı Neler Yapılmalı?”
“Jolly Joker’de Unutulmaz Bir Yılbaşı!”
“Yazın Su İçmemek Sıcak Çarpması Sebebi”
“Adana Film Festivali’nden Tarık Akan’a Saygı”
“9. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali ”
“Gördüğünün yarısına, görmediğinin hiç birisine inanma...”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32