IOTA NEDİR?
IOTA, nesnelerin interneti için tasarlanmış bir kripto paradır. IOTA mevcut kripto para piyasasına neler sunabilir? IOTA, Blockchain tabanlı kripto para birimleri karşısında 4 büyük avantaja sahiptir;
Bütün bunları mümkün kılan teknolojik gelişme The Tangle’dır. IOTA, kayıt defterini korumak için bir blok zincir mimarisi kullanan Bitcoin‘den farklı olarak, DAG (Directed Acyclic Graph) olarak bilinen ‘Tangle’ kullanır. Özetle, Tangle, bir işlem yapmak isteyen ağdaki her katılımcının, geçmişteki iki işlemi onaylamasını istemek suretiyle Bitcoin‘in (ve diğer birçok kripto para birimleri) karşılaştığı ölçeklenebilirlik ve işlem ücreti sorunlarını çözer. Dolayısıyla, bir işlem yapma ve işlemleri onaylama eylemi birbirine bağlanır. Bu, madencileri ve madencilik işlemini ortadan kaldırır ve sistemi tamamen merkezsiz hale getirir.
IOTA’da, kullanıcı sayısı arttıkça (artan sayıda kullanıcıyla daha yavaş hale gelen blok zinciri kripto para birimlerinin aksine) ağ işlem hızı artar. Aynı zamanda, “madenciler”e ödeme yükümlülüğü ortadan kalktığından bir işlem yapmak için hiçbir ücret alınmaz!
NESNELERİN EKONOMİSİ
Nesnelerin interneti kavramı ve kullanım alanları genişledikçe, birlikte çalışabilirlik ve kaynak paylaşımı ihtiyacı bir zorunluluk haline geliyor. IOTA, her teknolojik kaynağı potansiyel bir hizmet haline getirerek, açık bir piyasada gerçek zamanlı olarak ve ücretsiz olarak ticaret yapılmasını sağlayarak, firmaların yeni B2B modelleri keşfetmelerini sağlar.
IOTA, nesnelerin ekonomisinin tam olarak ortaya çıkıp istenen potansiyele ulaşması için eksik bulmaca parçasıdır. IOTA’nın, tüm cihazlar arasında gerçek bir birlikte çalışabilirlik sağlayan, nesnelerin internetinin, açık kaynak kodlu ve izin gerektirmeyen omurgası olduğu düşünülüyor.
IOTA, nesnelerin ekonomisinin tam olarak ortaya çıkıp istenen potansiyele ulaşması için eksik bulmaca parçasıdır. IOTA’nın, tüm cihazlar arasında gerçek bir birlikte çalışabilirlik sağlayan, nesnelerin internetinin, açık kaynak kodlu ve izin gerektirmeyen omurgası olduğu düşünülüyor.
IOTA’yı, mimarisi nedeniyle benzersiz şekilde etkin hale getiren özellikleri;
• Ölçeklenebilirlik: IOTA, belirli aralıklarla teyit edilebilecek işlemlerin sayısı ile sınırlandırılmadan işlemlerin paralel onaylanması sayesinde yüksek işlem çıktısı elde edebilir
• İşlem Ücretleri: IOTA’nın işlem ücreti yoktur.
• Yerinden yönetim: IOTA’nın madencisi yoktur. Bir işlem yapmak isteyen ağdaki her katılımcının, geçmişteki iki işlemi onaylaması istenir. Bu nedenle, IOTA herhangi bir Blockchain‘den daha merkezsizdir.
IOTA’NIN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
• Blok zinciri kullanmayan ilk kripto para birimidir.
• Tangle olarak bililen protokol sayesinde hızlı işlem, güvenli veri aktarımı, ücretsiz transfer gibi özelliğe sahiptir.
• IOTA, blockchain değildir. Yönlendirilmiş döngüsel grafik yani Tangle adı verilen ilerleyen süreçte blockchain’i tahtından edebilecek bir özelliktedir.
• IOTA’da hiçbir işlem ücreti yoktur.
• IOTA’da mining yoktur.
• IOTA makina iktisatını etkinleştirmeyi amaç edinmiştir.
IOTA NEREDEN ALABİLİRİM?
IOTA’nın şu an için en büyük dezavantajı çok az borsada yer almasıdır. IOTA çok yeni bir yatırım aracı olduğu için sadece birkaç exchange sitesinde mevcut. Şu an için Binance borsasından alım yapılabilir.
Yakın zamanda tüm borsalarda IOTA alımı yapılacağı gelen haberler arasında. Söz konusu borsalara da giriş yaptıktan kısa bir süre sonra IOTA’nın 10 doları aşacağı tahmin ediliyor.
IOTA HANGİ CÜZDANA ATILACAK?
IOTA’nın resmi cüzdanı açıldı. IOTA’larınızı oraya transfer etmeniz mantıklı bir hareket olacaktır.
IOTA nedir? IOTA nasıl alınır?
IOTA kripto para dünyasının yeni yıldızı oldu. Potansiyeli çok yüksek görülen bu IOTA’ya ilgi gün geçtikçe büyüyor. Peki IOTA nedir? Nasıl alınır?
DİĞER HABERLER
Gümüş Yatırımının Artıları ve Eksileri Nelerdir?
Gümüş, enflasyona karşı bir değer koruma aracı olarak kabul edilir.
“Erkekler Nasıl Baştan Çıkarılır?”
“Hurma Yemeniz İçin 10 Önemli Sebep!”
“Anne karnında vesikalık fotoğraf!”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32