>

DEKORASYON

Gardıroba sığamıyorsanız

Gardırobunuza artık sığamıyorsanız, yeni bir çözüm aramanın zamanı geldi demektir.
 
   
 
 
     

Birbirinden farklı seçenek ve fiyatlarla karşımıza çıkan giyinme odası sistemleri, giysi ve aksesuarlarla ilgili problemler için en iyi çözümlerden. İş giysileri, gece giysileri, spor giysiler, tatil giysileri derken gardıroplar dolup taşıyor. Sonuç, ütülense de bumburuşuk gömlekler, aranıp bulunamayan etekler, kolları kıvrılmış takım elbiseler. Bunlardan kurtulmak için dolaplara yeni kapılar eklemek yerine, bir giyinme odasına kavuşabilirsiniz. Bunu için ille de yatak odanızda özel bir yer bulunması gerekmiyor. Evinizdeki bir odayı giyinme odası haline getirmek mümkün. Böylece aradığınız her şeyi bulabileceğiniz ve yeniden ütülemeden giyebileceğiniz bir düzene sahip olacaksınız.

Odaya girdiğinizde dört bir yanı kaplayan askılıklar, çekmeceler ve diğer aksesuar. Bu sistem her şeyi aynı anda görerek, seçim yapmayı kolaylaştırıyor. Ancak siz yine de annenizin gardırobundan yana iseniz, tüm bunları ahşap ya da cam kapaklarla kapatabilirsiniz. Kapalı sistemin de yararları yok değil. Tozlar giysilerinize kolay kolay uğramıyor, olası düzensizlikleriniz kapılar ardına gizleniveriyor.

Odanızı seçerken

Evinizde bir odayı giyinme odası haline getirmeyi planladıysanız, penceresi en az olan odayı tercih edin. Böylece giysilerinize daha fazla yer ayırabileceksiniz. Ayrıca ne kadar küçük pencere o kadar az toz demek. Bu odadaki kolon ve kirişler gözünüzü korkutmasın. Bu, giyinme odalarının gardıroplara karşı en işlevsel yanı. Bir kolonun önüne koyacağınız gardırobun ardında kalan boşluklar hem yer kaybına, hem de estetik çirkinliğe neden olurken, giyinme odalarında her tür girinti ve çıkıntılar akıllı bir düzenlemeyle işinize yarar hale gelebiliyor. İki kolon arasında kalan nişlere ister kazaklarınızı, ister çantalarınızı, ister ayakkabılarınızı yerleştirin. Sütunları ayna ile de kaplayabilirsiniz.

İhtiyacınızı iyi belirleyin

Açık ya da kapalı bir giyinme odasını düzenlerken önce ihtiyacınızı belirleyin. Bu çok önemli. Askı asacak yere mi yoksa raflara mı daha çok ihtiyacınız var? Ayakkabılar ve çantalar nerede durmalı. Ayakkabılarınızı kutuyla mı yoksa açık mı saklıyorsunuz? Bunların hepsi giyinme odanız için çok önemli. Tavsiyemiz, var olandan bir, hatta iki kapı daha fazla askılığa sahip olmanız. Bir de özellikle erkek palto ve pardösülerinin uzun boylarını göz önüne alın.

Kazak ve tişörtlerinizi yerleştirmek de dikkat istiyor. Genellikle 20-30 santimetrelik raflara rahatlıkla yerleşebilen tişörtler, derinliği daha geniş olan raflarda önlü arkalı iki sıra oluşturmak zorunda kalıyor. Bu sorunu çözmek için çekilebilen raf, sepet gibi bölmeler alın. Ya da bir bölümü dar raflara ayırın. Dedik ya, amaç her şeyi görebilmek ve daha rahat seçebilmek. Pantolon askıları da minimum alandan maksimum faydalanmayı sağlıyor. Ucu açık ızgara görünümündeki askılar sayesinde 40-50 santimetre genişliğinde bir alana 6-7 pantolon yerleştirmek mümkün.

Kapaklı sistem alternatifleri

Eğer seçiminiz kapaklı bir sistemse odanızın genişliği çok önemli. Ortalama 50 santimetrelik menteşeli kapılar, karşılıklı açıldığında bir metre yer tutuyor. İki duvara yerleştirilen dolapların arasında siz de duracağınıza göre kapılar kapalıyken dolaplar arasında en az 150 santimetre boşluk olmalı. Daha küçük odalar için raylı kapıları tercih edebilirsiniz. Zaten piyasada bulabileceğiniz dolapların büyük çoğunluğu artık raylı yekpare kapılardan oluşuyor. Akordiyon kapılar da ayrı bir seçenek.

Unutmadan üst raflara ulaşmak için portatif bir merdiveni de tavsiye edelim. Bu problem için ithal edilen özel asansörlü askılık sistemleri de var.

Köşeyi günlük giysilerinize ayırın

Dolabınızı yaptırırken, köşelerden birini çift yönlü, yani köşeyi ortada bırakabilecek bir kapı sistemiyle oluşturursanız, burada bir odacığınız olacak. Ev giysilerinizi burada tutabilirsiniz. Ya da sadece bir kez giydiğiniz ama henüz yıkanması gerekmeyen giysiler de burada durabilir. Hatta bu odacığa koyacağınız bir küçük kirli sepeti de ortalığın dağılmasını engeller.

Ayakkabı yeri seçenekleri

Ayakkabılar başlı başına düşünülmesi gereken bir grup. Ayakkabılarınızı kutular içinde saklıyorsanız, raflı bir sistem şart. Ama açık saklıyorsanız, piyasada birbirinden ilginç çözümler var. Ayakkabıcıların vitrinlerine taş çıkartıcı depolama modellerinde bir şeye dikkat çekmekte yarar var. Bu aparatlara, çoğu zaman ayakkabılar topuklarından asılarak yerleştiriliyor. Spor ayakkabı gibi topuksuz ayakkabılarınızın burada yeri yok. Onları ayakkabı aparatlarının altında yere veya raflara koyabilirsiniz.

Aksesuarlara özel ilgi

Giysilerin vazgeçilmezi aksesuarlar fark ettirmeden, çok yer işgal ediyorlar. Kemerlerinizi özel askılara yerleştirebileceğiniz gibi, her birini yuvarlayarak koyabileceğiniz özel çekmecelerden de alabilirsiniz. Ancak hatırlatmalı, son yıllarda gittikçe genişleyen kadın kemerleri için çekmece yüksekliğine dikkat etmek gerek.

Kravatlar için de çözüm aynı. Ya askı, ya da çekmece. Burada estetiği bir yana bırakıp, hangisini kullanmak hoşunuza gidiyorsa odanızda ona yer verin. Zaten sonuçta her sistemde, oldukça estetik modeller bulmanız mümkün. Bazıları dolabın yan çeperine monte ediliyor, bazıları kapılara. Tabii bir de yıllardır ahşap, metal ve plastikten yapılan askı tipi olanlar var.

Kadınların vazgeçemediği kolye, küpe, bilezik gibi aksesuarlar için de önerimiz, bol kutucuklu çekmeceler ya da özel mücevher kutuları. Ancak son zamanlarda evleri dolduran boncuk kolyelerin bazıları öylesine çabuk dolaşıyorlar ki onları asacak bir çözüm bulmak en iyisi.

Şapkalarınız için üzerinde dışa dönük asacakların yer aldığı bir bölüm yaptırabilirsiniz. Daha az yer kaplasın istiyorsanız tek sütun üzerinde birçok çıkıntısı bulunan askıları deneyin.

Fiyatlar zevke göre

Ahşap ağırlıklı bölmeler, genellikle cam ve metalle tamamlanıyor. Giyinme odanızı yapmak için yapı marketlerden başlayıp, mobilya marketlere ve sadece bu işi yapan markalara kadar uzanan çeşitlilikte seçenek var. Bu geniş yelpaze fiyatlara da yansıyor. Ortalama bir fiyat vermek neredeyse imkansız. Sistemleri tamamen ithal edenlerin yanı sıra tamamen yerli ürünlerle çalışanlar da var. Ancak aksesuarlar büyük çoğunlukla ithal.

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>