Melatonin hormonu ne zaman yatağa gideceğimizi uyaran hormondur. Baharın gelmesiyle bu hormon sentezinde değişiklikler meydana gelir. Baharda melatonin salınımı, daha fazla gün ışığı nedeniyle kışa göre, ortalama 20 dakika daha gecikmiş olarak salgılanır. Dolayısıyla biz ilkbahar aylarında ortalama 15–20 dakika kadar daha az uyumaya rağmen daha neşeli ve mutlu oluruz.
Enteresan olan, ilkbahar aylarında vücudumuzun ve beynimizin enerjisinin artmasına rağmen, bu enerji artışı yatak odamıza yansımaz. Seksüel aktivite ilkbaharda dibe vururken, sonbaharda zirve yapar. Belki de bu sorun, uzun bir gebelik dönemine sahip olan memelilerin bebeklerine daha uygun iklim koşullarında sahip olmasını sağlayarak, neslin korunmasında da etkili olabilir.
Sonbahar ve yaz aylarında testosteron seviyesi (erkeklik hormonu) çok artar. Bu da sonbaharda daha çok cinsel ilişkiyi beraberinde getirir. Daha çok cinsel ilişki, daha çok yaz bebeğine sahip olmamızı sağlasa da, bu aylarda cinsel ilişki ile bulaşan herpes, bel soğukluğu, frengi gibi hastalıklarda da büyük artış gözlenebilir.
Ayrıca, bahar gelince gözün iç tabakası olan retina, daha uzun süre gün ışığıyla temas eder. Bu da beynimizde bir dizi hormonal değişiklikleri tetikler.
Bahar Aylarında Cinsellik
Baharın gelmesiyle bu hormon sentezinde değişiklikler meydana geliyor.
“Almula Merter - Yan Pencereden”
“Ünlülerle Aldatıp Dolandırıcılık Yapıyorlar!!! ”
“Kadınların Yataktaki Günahları”
“Babalar Günü Hediyesi İçin Baba Parası Değil “1 Günlük İş””
“ÇUVAL 2013-2014 Sonbahar/Kış Koleksiyonu”
“Teknosa Taksim’de dev indirimler...”
“Mercan Dede’nin 30 Yıllık Görsel Sanat Çalışmaları Casa Botter’de!”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32