Meyve ağırlıklı beslenmenin kasları erittiğini söyleyen uzmanlar, meyvenin ne zaman ve nasıl tüketilmesi gerektiği hakkında önemli ipuçları veriyor...
KARBONHİDRAT İÇERİR
Meyveler yüksek lif, su, vitamin ve mineraller içerir. Sınırlı yenildiği sürece düşük kalorili yiyeceklerdir. Ancak meyveler kalorisiz olmadığı için her zaman kararında tüketilmelidir. Ne kadar sağlıklı olursa olsun, her besin fazla tüketildiği zaman sağlığımızı bozar. Meyve, karbonhidrat içeren bir besindir. İçinde fruktoz denilen meyve şekeri vardır. Meyve fazla yendiğinde, fazla kalori alınır. Bu fazla kalori de kilo olarak geri döner.
Meyvelerle ilgili, glisemik indeks kavramı da göz önünde bulundurulmalı. Elma, armut ve şeftali gibi glisemik indeksi düşük gıdalar bizleri daha uzun süre tok tutar. Ayrıca vücutta insülinin daha az salgılanmasına sebep olur. Böylece metabolizmamız daha iyi çalışır. Glisemik indeksi yüksek olan meyvelerin, yani incir, muz ve üzümün tüketilmesi yasak değildir ama miktarını iyi ayarlamak gerekir. Bir kişinin bir günde yemesi gereken meyve miktarı, üç-beş porsiyon arasında değişir. Bu porsiyon miktarını gün içine dikkatlice dağıtmak gerekir.
MEYVE KİLO VERDİRMEZ
Uzun süre uygulanan meyve diyetleri kilo vermek yerine kilo aldırır. Uzun süre uygulanan meyve diyetleri düşük kalorili, karbonhidrat içeriği yüksek, protein içeriği son derece düşük olduğu için sağlık problemlerine yol açar. Tek yönlü besin içeren diyetlerdir. Günlük almamız gereken amino asitlerden ve yağ asitlerinden yoksundur. Bu tür diyetleri uzun süre yapmak tansiyon düşüklüğü, sinirlilik ve kas erimesi gibi birçok sağlık problemini de beraberinde getirir. Ayrıca bu tür diyetlerin uzun süre yapılması vücutta yağ değil, kas yakılmasına neden olur. Bu kadar kısa zamanda verilen kilolar hiçbir zaman kalıcı ve sağlıklı olmaz. Bu tür diyetlerde karşılaştığımız bir diğer önemli sorun ise metabolizmanın yavaşlaması ve kilo vermenin bir süre sonra durmasıdır.
PROTEİNLE BİRLİKTE ALIN
Meyve ağırlıklı diyet maksimum bir hafta yapılabilir. Fakat meyve diyetine başlamadan bir hafta önce protein ağırlıklı bir beslenme uygulamalısınız. Yani meyve diyetinden önceki hafta süt, yumurta, yoğurt, et, tavuk, balık içeren bir diyet programı yapın.
Meyvelerin tüketilmesi sırasında metabolizmanın hızlı çalışması için vücudun insülin dengesinin de korunması gerekir. Hızlı kilo verebilmek için meyveleri proteinli bir yiyecekle birlikte yemenizi öneriyoruz. Meyve salatası, yoğurt veya karpuz, tuzsuz peynir veya bir muz, bir bardak süt gibi... Bu kombinasyonlarla kan şekeriniz kontrol altında tutulur ve kendinizi daha uzun süre tok hissedebilirsiniz.
ALKOLDEN SONRA YİYİN
Kayısı, beta karotenden zengin olup, içerdiği şeker dengesi ile açlık hissinizi bastırır. Kiraz, vücutta oluşan ödemlerin atılması ve tokluk hissi uyandırması açısından iyi bir meyvedir. Alkolden sonra yenilecek meyve, alkolün vücutta yarattığı toksinleri etkisiz hale getirip, alkolün vücuttan hızlı bir şekilde atılmasına yardımcı olur.
Meyve Kas Eritiyor
Uzmanlar, meyvenin ne zaman ve nasıl tüketilmesi gerektiği hakkında önemli ipuçları veriyor...
“3 Adımda Yağlarınızdan Kurtulun!”
“Yoğurt Hakkında Bilmedikleriniz”
“Beymen Club Samsung NX Mini ile Seni Şehri Keşfetmeye Davet Ediyor!”
“Salon 8 Eylül’de Sezona Merhaba Diyor”
“Hareketsizlik ve Sigara Kullanımı Damar Tıkanıklığına Yol Açabilir”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32