Kadınların korkulu rüyası: Selülit
Yaşam tarzında yapılacak bazı değişiklikler ve tıbbi müdahalelerle selülitten kurtulmak mümkün. Yaz ayları geldiğinde selülitli pek çok kadın için mayo giymek kabus olur.
Oluşum nedenleri
Selülite sebep olan pek çok sebep var. Bunlar içinde hormonal bozukluklar, kalıtım ve dolaşım bozukluğu başı çekiyor.
Hormonal nedenler
Folikülin hormonunun artışı. Bu hormon, dokularda su tutma özelliği nedeniyle selülite zemin hazırlar.
Kalıtım
Anne selülitli ise çocuğunda da selülit görülebilir.
Dolaşım bozukluğu
Selülitin oluşma nedenlerinden biri dolaşım bozukluğudur, Selülit damar yollarında oluşur ve damarları sıkar. Bunun sonucunda kan dolaşımım zorlaştırır ve varisler meydana gelir.
Kabızlık, hipotiroid, doğum kontrol hapı kullanımı ve sinirsel düzensizlik gibi problemler de selülite sebep olabilir. Yüksek topuklar, yanlış yürüme, kambur oturma selülite yol açan nedenlerdendir. Tüm bunlar toplar damarlarda ve lenf damarlarında kanın geriye doğru akışım olumsuz yönde etkilerler. Sonuçta zehirli maddeler vücuttan çıkmaz ve atık maddeler dokularda toplanır. Deri gevşer, çukurlar oluşur. Haftada iki kere yapacağınız koşu büyük fayda sağlar.
EN SIK SORULAN SORULAR
Ne zaman başlar?
Selülit erişkinlik döneminde ortaya çıkar. Selülit oluşumunda kalıtımın önemli rolü vardır. Aile bireylerinde selülit görülen kişilerin ergenlikten itibaren izlenmesi gerekir. Gebelik ve menopoz gibi hormonal açıdan önemli dönemlerde takip edilmesi gerekir.
Genç kızlarda da selülit olur mu?
Selülit, genellikle büyüme çağında ortaya çıkar. Psikolojik bir sorundan kaynaklanan bir oburluğun sonucu olmadığı halde 14-15 yaşlarında selülit oluşması, hormonal bir düzensizliğin işaretidir. Genç kızlarda selülit oluştuğunda. düşük kalorili bir rejim izlenebilir, spor yapılabilir ve çok gerekirse mezoterapi uygulanabilir.
Sık kilo alıp vermek selüliti nasıl etkiler?
Hızlı kilo verdiren rejimler metabolizma için çok zararlıdır. Sık kilo alıp verme, cildin kendini bırakmasına neden olur. deride çatlaklar meydana gelir.
Selülit için ne tür bir rejim uygulanmalı?
Selülit tedavisinde tuzu asgari düzeye indirmek, mümkün olduğunca çok su içmek gerekir. Balık, kabuklu deniz ürünleri, kümes hayvanı ve yumurta gibi protein açısından zengin besinler tavsiye edilir. Proteinlerin ödemi önleyici ve iştah artırıcı bir rolü vardır. Şekerlemeler, hamur işleri. bakliyat sofradan kaldırılmalı, alkolden uzak durulmalıdır. Çünkü alkol kanda yağa dönüşür ve vücutta birikir.
Tedavi
Selülit tedavisinde birçok farklı yöntem uygulanılır.
Masaj
Selülit tedavisinin en önemli ayağı masajdır. Çünkü masaj kan ve lenf dolaşımını harekete geçirir ve dokuların taze oksijen ile dolmasını sağlar. Selülit tedavisinde etkili olan iki tür masaj vardır:
Dolaşım masajları: Deri altı kan dolaşımım aktive ederek, dokunun canlanmasını sağlar.
lenf drenajı masajları: Lenf dolaşımı üzerinde etkili olan masaj, hem elle hem de aletle uygulanır. Her iki masaj sonunda hücrelere bolca oksijen gider ve toksinlerin vücuttan atılması kolaylaşır.
Akupunktur
Akupunktur ile su birikmesine neden olanlar fonksiyonlar aktive edilir.
Ozon terapi
Artıklarla dolu olan selülit hücrelerini oksijen ile temizlemeye yönelik bir programdır. Ozon terapi bir kabın içerisinde gerçekleşir. Ozon buharın epiderm tabakaya kadar girip bölgenin oksijen ile dolmasını sağlayarak, dokusal kan dolaşımım aktive eder.
“Moda Dünyasının Asıl Galibi, Bloggerlar”
“Bond No. 9’un Büyüleyen Kokusu; New Bond Street”
“Bu Hafta Hangi Filmler Vizyonda?”
“Jet-Set’in Yeni Rüyası Engin Öztürk L’officiel Hommes Kapağında”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32