>

PRATİK BİLGİLER

Mutfaktaki Hayat Kurtarıcılar

Bir göz atın bakalım, belki sizin de bilmediğiniz püf noktaları vardır.
 
   
 
 
     

Bazen öyle zamanlar oluyorki mutfaktan çıkmayan, her türlü yemeği yapabilen biz kadınlar bile mutfakta bazı zamanlarda ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bazen dalgınlıktan bazen de püf noktasını bilemediğimiz için uğraşıp duruyoruz...

İşte o anlarda diyordum ki; ben bu kadar mutfakta uğraşıyorsam bekar olan erkek kim bilir ne kadar uğraşıyor. Böyle düşününcede başladım mutfakta pratik olan noktaları araştırıp öğrenmeye. Uzunca bir zaman sürekli herkese her şeyi sordum ve neredeyse kitap olacak şekilde mutfakta hayatımı kurtaran pratik yollar keşfettim ve sizinle de paylaşmaya karar verdim.

Bir göz atın bakalım, belki sizin de bilmediğiniz püf noktaları vardır. Bildiklerinizi bizimle de paylaşırsanız çok mutlu oluruz

PATATES KIZARTMASI:

Patatesler kızarırken fazlasıyla yağ içerir. Bunu önlemek için patates dilimlerini kızgın tavaya atmadan önce, süt dolu bir kabın içine koyun. Böylece fazla yağ emmez, hem de daha lezzetli olur.

MUTFAKTAKİ BALIK KOKUSU:

Balığı pişirirken yayılan kokuyu önlemek için kızartma tavasının içine işi bitinceye kadar bir kaç sap maydanoz koymayı deneyin.

DOMATESLERİN DAYANMASI İÇİN:

Buzdolabına yerleştirmeden önce saplarını çıkartın ve sap yerleri altta kalacak şekilde birbirine değdirmeden yerleştirin. Bu ufak ayrıntılara dikkat ettiğiniz takdirde domateslerin uzun süre dayandıklarını göreceksiniz.

SUCUĞU SOYMAK:

Sucuğu soyarken sivri uçlu bıçakla boydan boya çizdikten sonra nemli bir bezle silin.

BALIK KOKUSU:

Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için bir kapta 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirkeyi kaynatınız

KOLAY SOĞUTMA:

Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok. Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın. Şişeleri daldırın. Yeterince soğuyacaklardır.

YEMEĞİNİZİN TUZUNU FAZLA KAÇIRINCA:

Tencereye birkaç parça çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir.

EKMEKLERİ DÜZGÜN KESMEK İÇİN:

Özellikle taze ekmek hemen hamur olur. Oysa bıçağımızın ucunu biraz ateşe tutarsak daha kolay yapabiliriz.

BUZDOLABINIZDAKİ KOKULARI GİDERMEK İÇİN:

1 tas sütü buzdolabına koyun ve bir - iki gün süreyle bırakın. Süt, buzdolabınızdaki kokuları almış olacaktır, sonra kullanmadan atın.

Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın. Böylece taptaze olacaktır.

Meyveli kek yaparken, meyvelerin kekin dibine çökmemesi için meyveleri önce una yada nişastaya bulayıp bir süre bekletin ve ardından kek harcına katın.

Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin, sonra suyunu sıkın.

Pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız içine 3-4 damla limon suyu koyun.

Taze nane, dereotu, fesleğen gibi otları bozulmadan saklamak için bu otları ince ince kıyıp porsiyon halinde folyoya sararak derin dondurucuda dondurabilirsiniz.

Kurabiyelerinizin zamanla sertleşmemesi için, kapağı çok iyi kapanan teneke bir kutuda, yanlarına bir iki dilim elma koyarak saklayın. Böylece orada kaldıkları sürece elma gerekli olan nemi sağlar ve kurabiyeleriniz sertleşmeden uzun süre taze kalır.

Sucukları serin bir yerde asmak yetmez. Zamanla üstleri beyaz bir küf kaplar. Zaman zaman sucukların üstünü, yarıya kestiğiniz bir limonla silin. Küflenmesini önlersiniz.

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>