>

KÜLTÜR-SANAT

İş Sağlığı Ve Güvenliğini En İyi Yansıtan Kısa Filmler Aranıyor

Yarışmaya başvurular 20 Nisan’a kadar devam ediyor.
 
   
 
 
     

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın “Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu ‘Kısa Film Yarışması’na iki ayda 53 başvuru geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen “Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği” temalı kısa film yarışması katılımcılarını bekliyor. 8-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen ve yoğun ilgi gören kısa film yarışmasına iki ay içinde 53 başvuru yapıldı. Sürdürülebilir iş sağlığı ve güvenliğini en iyi anlatan kısa filmin seçileceği yarışmaya son katılım tarihi ise 20 Nisan 2016.

Türkiye’de her yıl binlerce kişinin hayatını kaybettiği iş kazaları ve meslek hastalıklarının önüne geçilmesi, bu alanda farkındalık yaratılması amacıyla düzenlenen 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı kapsamında açılan “Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği” temalı kısa film yarışması için geri sayım sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği Kısa Film Yarışması Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Serhat Ayrım, bu yıl ilki yapılacak yarışmaya iş kazalarında alınması gereken önlemleri, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili örnek uygulamaları beyaz perdeye aktaracak kısa filmleri beklediklerini söyledi. Yarışmaya iki ay içinde 53 başvuru geldiğini açıklayan Serhat Ayrım, herkese açık yarışma ile iş sağlığı ve güvenliği alanında kamuoyunda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını vurguladı. Yarışmaya son katılım tarihinin 20 Nisan 2016 olduğunu hatırlatan Ayrım, “Bakanlık olarak en önemli hedefimiz ve görevimiz çalışanlar için sağlıklı, güvenli iş ortamlarının sağlanması, bu ortamların sürdürülebilir olması ve iş kazalarının, meslek hastalıklarının en aza indirilmesidir. Türkiye’de bu alanda yaşanan acıların önüne geçmek için gerekli yasal düzenlemeler hükümetimiz tarafından yapıldı. Şimdi sıra artık iyi uygulamalarda. Sürekli iyileştirme anlayışı çerçevesinde iş sağlığı ve güvenliği performansının ve farkındalığının yükseltilmesi; böylece iş dünyasında, iş sağlığı ve güvenliğinin, uyulması gereken bir mecburiyet yerine, çalışanların sağlığını ve güvenliğini destekleyen bir sistem olarak görüldüğü bir kültürün geliştirilmesi için çalışıyoruz. Bu kapsamda 7 yıldır uluslararası alanda konunun uzmanlarının katıldığı ve dünya uygulamalarının ele alındığı geniş katılımlı konferanslar düzenliyoruz. Hedeflerimize ulaşmak için yaptığımız çalışmalara destek verecek, alınması gereken önlemleri en iyi şekilde beyaz perdeye aktaracak kısa filmleri bu yarışmada görmek istiyoruz. Yarışmaya şu ana kadarki katılım memnuniyet verici. Daha çok katılım inanıyorum ki alanında en iyi isimlerden oluşan jürimize daha iyisini seçme şansı verecektir” diye konuştu.

8-11 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı öncesi sonuçların belli olacağı kısa film yarışmasının jürisinde ise Prof. Dr. Nezih Orhon, Prof. Dr. Aytekin Can, Oyuncu İpek Tuzcuoğlu, Yapımcı Oğuz Peri, Yönetmen Ebru Çakırkaya Sarıcan, Görüntü Yönetmeni Mazlum Demirbağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eğitim, Tanıtım ve Organizasyon Daire Başkanı Ergün Can yer alıyor. Yarışmada birinci olan esere 10 bin lira, ikinci esere 5 bin lira, üçüncü olan esere ise 2 bin 500 lira para ödülü verilecek. Ödül töreni ise Konferans sırasında gerçekleştirilecek.

ULUSLARARASI TECRÜBELER PAYLAŞILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı’na ulusal ve uluslararası düzeyde yaklaşık 5 bin kişinin katılması bekleniyor. Konferansta iş sağlığı ve güvenliği alanında sektörel yaklaşımlardan meslek hastalıklarına, iş kazalarının nedenlerinden yasal düzenlemelere kadar 36 farklı konu işlenecek.

Konferansa konusunda otorite olarak kabul edilen Uluslararası Sosyal Güvenlik Kurumları Birliği (ISSA) Başkanı Errol Frank Stoove, Uluslararası İş Teftiş Kurumları Birliği Başkanı (IALI) Kevin Myers, Avusturalya Griffith Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Sherif Mohamed ana konuşmacı olarak katılacak. Ayrıca AB İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı (EU-OSHA) Brüksel İrtibat Ofisi Yöneticisi Brenda O’Brien, Uluslararası Çalışma Örgütü İş Yönetimi, İş Teftiş ve İş Sağlığı ve Güvenliği Şefi Nancy Leppink, Uluslararası Sosyal Güvenlik Kurumları Birliği (ISSA) Genel Sekreteri Hans-Horst Konkolewsky, Alman Sosyal Kaza Sigortaları Kurumu (DGUV) Genel Müdürü Walter Eichendorf’nda aralarında bulunduğu iş sağlığı ve güvenliği alanında önemli isimler tecrübelerini Konferans katılımcıları ile paylaşacak.

Konferans kapsamında ayrıca eğitim kursları ve iş sağlığı ve güvenliği alanında iyi uygulamaların yerinde görüleceği teknik turlar da düzenlenecek. Konferans ile eş zamanlı olarak düzenlenecek olan İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı ise katılımcılara ve ziyaretçilerine iş sağlığı ve güvenliği alanında yeniliklerle tanışma fırsatı sunacak. Konferansla ilgili detaylı bilgiye ise http://www.tioshconference.gov.tr/ web adresinden ulaşılabiliyor.

 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>