>

KÜLTÜR-SANAT

Fotoğrafların satışı devam ediyor!

Kadınlar İçin Kadınlar Tarafından projesi ilk 2 aşamasını "bu senelik" tamamladı! Fotoğraflar internetten satışta...
 
   
 
 
     
Kadınlar İçin Kadınlar Tarafından projesi ilk 2 aşamasını "bu senelik" tamamladı!

Müzayede bitti, şiddete son kampanyamız devam ediyor, fotoğrafları internetten satın almaya devam edebilirsiniz...

Türk toplumunun %25'ini 15-49 yaş grubu kadınlar oluşturuyor. 6 ve daha yukarı yaştaki 100 kadından 25'i okur yazar değil. 100 kadından 14'ü ilkokulu bitirememiş. 100 kadından 58'i ilkokul mezunu... Kadın nüfusun sadece %12'lik bir kesimi ortaokul ve daha üstü eğitim almış. Her yıl 600 bin ile 800 bin arasında kız çocuğu zorunlu eğitim yaşına gelmelerine karşın okula gidemiyor. Ülkemizde kadının işgücüne katılım oranı 1998'de %35 civarındayken günümüzde bu oran %27'e düşmüş. Erken yaş evliliği yapmış olan kadınların çoğunluğu tarım sektöründe ücretsiz aile işçisi olarak çalışmakta. Seçme ve seçilme hakkını 1934'te elde eden Türk kadını parlementoda ancak %4 oranında temsil edilmekte. Bu oran Avrupa Konseyi'ne üye ülkeler arasındaki en düşük oran. 1998 yılında Güney ve Güney-Doğu Anadolu'da yaşayan kadınların % 58'i ev-içi şiddete maruz kalmış. Yüksek ve orta gelirli kadınların % 23' ü kocaları tarafından taciz edilmiş veya dayak yemiş… Ev-içi şiddetin kurbanlarından % 86.1'ı kadınlar. Kadınların % 39.2, 15 -19 yaşları arasındaki genç kadınların da % 63' ü dayağı haklı görüyor. Kız çocuklarının erken yaşlarda evlenmeleri ve özellikle akraba evliliği yapmaları ülkemizde bebek ve anne ölümlerinin sayısını artırıcı bir etken. Güneydoğu ve Karadeniz bölgeleri ile kırsal alanlarındaki ekonomik ve sosyal az gelişmişlik kadın ve kadının sorununu ağırlaştırıyor.

Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanında yaşayan buralı 111 kadın fotoğrafçı şiddete, özellikle de kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için, bir şeyler yapmak için yola çıktı...

Galata Fotoğrafhanesi bir üs oldu, fotoğrafların buluşması, doğru yerlere ulaşması için. Tarih Vakfı, Darphane-i Amire binasını gönüllüce verdi müzayedemiz için.

İnternet pek çok noktada hayatımızı kolaylaştırdı, birbirlerini hiç görmeyen, hiç tanımayan kadınlar ve erkekler, hiç bilmedikleri ve tanımadıkları kadınlar için, Mersin Bağımsız Kadın Dayanışma Derneği için günlerce uğraştılar ve sonuçta...

Herkesin desteğiyle 14 Mayıs'ta Tarih Vakfı Darphane-i Amire binasında yapılan açık arttırmada 133 fotoğrafın 108'i satıldı.

Siz de katkı da bulunmak istiyorsanız ve internetten fotoğraflar satılmaya devam ediyor.

www.kadinlaricin.org

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>