Gözaltı morluklarına alt göz kapağı alanında, kılcaldamar ve küçük toplardamarlar arasındaki dolaşım bozukluğu yol açar. Bu damarlarda kan akışının iyice yavaşlaması ve hatta göllenmesiyle, derinin de çok ince olması nedeniyle, morumsu bir görünüm ortaya çıkar. Uykusuzluk, stres ve kansızlık hallerinde daha da belirginleşir.
Gözaltı torbaları, şişliklerden farklı. Şişlikler, sıklıkla torbalarla karışsa da oluşum mekanizmaları birbirinden çok ayrı. Gözaltı şişlikleri lenf sıvısının dolaşımındaki bozukluk nedeniyle, hücreler arası boşlukta göllenmesiyle ortaya çıkar. Yorgunluk, stres, fazla uyku, alkol kullanımı ve alerjiler başlıca sebeplerini oluşturur. Yerçekimi, ultraviyole ışınları, adale hareketleri, adalenin zayıflamasına bağlı yağ dokularının fıtıklaşması ve yanlış kozmetik kullanımının da etkisi büyük. Önlemek için güneş ışınlarına daha az maruz kalmanın ve mümkün olduğunca az mimik hareketi yapmanın yararı var. Bu torbaların daha çok güneş altında çok kalan insanlarda ve kuvvetli ışığa karşı çalışanlarda görülmesi de bunun kanıtı.
Kronik hale dönüşerek yıllarca rahatsızlık verebilir. Sıvı ve kan göllenmesini uzaklaştırmak amacıyla yapılacak çay veya termal su kompresleri, drenajı artıracak koruyucu ve nemlendirici özellikte kozmetikler yarar sağlar.
STERİL MAKYAJ
KOZMETİKLERİNİZE MİKROORGANİZMALARIN BULAŞMASINI ÖNLEMEK İSTİYORSANIZ:
Makyajdan önce ellerinizi sabunlayın. Özellikle malzemeyi yaymak için parmaklarınızı kullanacaksanız bu önemli. Başkalarına makyaj malzemelerinizi kullandırmayın. Uçuk gibi enfeksiyonlar bulaşabilir. Malzemeleri parmakla sürmek yerine fırça, sünger gibi yardımcılar kullanmayı tercih edin. Özellikle likit makyaj malzemeleri daha kolay bakteri ürettir. Fondöteniniz kolayca mikrop yuvasına dönüşebilir.
Likit maskaralarda aplikatör tüpün içine sokulu tutulduğu için maskaraya bakteri bulaşması oldukça kolay. Bu bakteriler kornea enfeksiyonu yapabilir, görmeyi kalıcı bir şekilde etkileyebilir. Her ne kadar maskaralarda koruyucular bulunsa da, maskara tüplerini ilk kullanımdan 3 ay sonra atmak ve aynı maskara tüpünü başka kişilerin kullanmasına izin vermemek gerekiyor. Tekrarlayan bakteri enfeksiyonları varsa solvent bazlı maskaralar tercih edilmeli.
Fırçalar da bakteri ve mikrop yuvasına dönüşebilir. Makyaj malzemeleri arasında hijyenine dikkat edilmesi gereken en önemli yardımcılardan biri fırça. Haftada bir kez sıcağa yakın ılık su ve sabunla yıkayın.
Ayrıca, kozmetik ürünlerin bulunduğu şişelerin, kutuların kapaklarını sıkıca kapatın. Ürüne asla su eklemeyin. Su, bakterilerin üremesine sebep olur. Kokusu ya da rengi değişen ürünü atın. Ambalajı zarar görmüş ürünü satın almayın. Ürünün etiketini, içindekiler bölümünü ve kullanma talimatlarını mutlaka okuyun. Enfeksiyona yol açtığını farkettiğiniz ürünü kullanmayı bırakın.
Gözaltı Çevresinde Bakım
Kozmetiklerinize mikroorganizmaların bulaşmasını önlemek istiyorsanız...
DİĞER HABERLER
Güzelleşmek İçin 6 Öneri!
Bazı güzellik efsaneleri günlük hayatımızda yer etmiştir. Bunlar nedir? Doğru mudur?
Doğal Yollarla Diş Beyazlatmak Mümkün
Beyaz dişler ve ışıltılı bir gülümsemeye sahip olmak herkesin isteğidir.
“31.İstanbul Film Festivali Başlıyor!”
“Ailecek Şaşkınız’ın Afişi Çıktı!”
“Güneş Güzele Vurmaz Güzelde Leke Yapar!”
“21. Altın Koza’da Jüri Başkanı Reha Erdem”
“Sunset 2006 İlkbahar / Yaz Underwear”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32