>

DİĞER HABERLER

Yazlığınızı Kapatmadan Bunları Yaptığınızdan Emin Olun

Yazlığınızı kapatmadan alınacak önlemler…
 
   
 
 
     

Eylül ayının gelmesiyle birlikte yazlık sakinleri sezonu kapatıp şehre dönmeye başladı. Peki, eskiye oranla artık çok daha konforlu, şık ve özenle döşenen yazlıklar, bir sonraki yıla kadar güven içinde sahiplerini bekleyecek mi? Türkiye’nin lider güvenlik firması Pronet’in Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ediz Habip, yazlıkları kapatmadan önce alınacak önlemleri sıraladı.

Yaz döneminin sonuna gelindi. Okullar açıldı. Pek çok kişi tatilini sonlandırarak, yazlığını kapatıp şehirdeki evlerine dönüş yapıyor. Güvenlik sektöründe binlerce projeye imza atan Pronet’in Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ediz Habip, yazlıklarda meydana gelebilecek hırsızlık vakaları ve diğer güvenlik sorunlarına karşı uyarıyor.

Kış sezonunda yazlıkların kötü niyetli kişiler için cazip hale geldiğini belirten Habip, “Değişen ihtiyaçlarımız doğrultusunda, artık yazlık evlerimiz de en az şehirdeki evlerimiz kadar şık ve konforlu olsun istiyoruz. Özenle döşediğimiz evlerimizi ve eşyalarımızı yaz sonunda terk edilmiş ve savunmasız bırakıyoruz. Evimizde veya sitemizde özel güvenlik, bekçi gibi bir görevli olsa dahi, uzun kış sezonu boyunca evlerimiz hırsızlar ve kötü niyetli kişilerin radarında oluyor” diyor.

Su baskını, yangın, gaz kaçağı riski de var

Üstelik yazlık evleri bekleyen güvenlik problemleri hırsızlıkla da sınırlı değil. Ediz Habip, kış sezonu boyunca meydana gelebilecek su baskını, yangın, gaz kaçağı gibi vakalara da dikkat çekiyor: “Altyapı problemleri, elektrik kaçağı, yoğun yağışlar veya benzeri durumlar nedeniyle yazlık evinizde yangın, su baskını veya gaz kaçağı gibi sorunların oluşma ihtimali her zaman var. Kışın evinizdeyken bu vakalara müdahale etmeniz mümkün değil. Bu nedenle, hasar oluşmasını engelleyecek güvenlik çözümlerinden yardım almak, “önleyici” tedbirlere başvurmak gerekir.”

Yazlığınızı kapatmadan bunları yaptığınızdan emin olun

Habip, Pronet’in şimdiye kadar müdahale ettiği vakalara yönelik tecrübeleri ve araştırmalarından elde ettiği bilgiler ışığında, yazlık evleri kapatmadan önce yapılacakları sıraladı:

• Demir parmaklık, panjur, kapıda zincir ve emniyet kilidi gibi mekanik yöntemleri devreye sokun.
• Balkon ve teras kapılarının sağlam ve içeriden kilitlenmiş olduğundan emin olun
• Geleneksel yöntemlere ek olarak alarm ve kamera çözümlerini içeren elektronik güvenlik sistemleri ile evinizi tam koruma altına alın. Bu çözümleri zaten kullanıyorsanız sistemi kurduğunuzdan emin olun.
• Akıllı sistemler kullanıyorsanız, alarmı kurmayı unutsanız bile dönüş yolundayken akıllı telefonunuz üzerinden alarm sisteminizi kurabilirsiniz.
• Elektrik sigortaları, kombi, gaz veya su vanaları gibi teknik altyapıya ait unsurları kapattığınızdan emin olun.
• Tam koruma sağlayan elektronik güvenlik sistemlerini tercih ettiyseniz, yangın, gaz kaçağı, su baskını gibi durumlarda, siz orada olmasınız bile yetkililere haber verilecek ve hasar oluşmadan önce en hızlı şekilde müdahale edilecektir.
• Evde kasanız varsa, para veya ziynet eşyalarınızı burada bırakmayın.
• Güvenlik veya site bekçisi varsa, bu kişinin telefon numarasını edinin.
• Elektronik güvenlik sistemleriyle entegre çalışan akıllı kilit çözümlerini kullanıyorsanız, bekçi veya temizlik görevlisi eve girmek istediğinde, şehirdeki evinizdeyken de akıllı telefonunuz üzerinden ona kapıyı açabilirsiniz.
• Paspas altı, saksı kenarı, elektrik ve su saati gibi yerlere anahtar saklamayın.
• İç ve dış mekanlarda, kötü niyetli kişilere karşı harekete duyarlı ışık kaynaklarından kullanıyorsanız, bunların çalışır durumda olduğunu kontrol edin.
• Siz evde yokken biri kapıyı zorlamak için eve yaklaşırsa, evde biri olup olmadığını kontrol etmek için zili çalarsa veya evde bir hareket algılanırsa, cep telefonunuz üzerinden anında haberdar olmak için elektronik güvenlik sistemleriyle entegre çalışan akıllı zil çözümlerini kullanabilirsiniz.

 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>