İstiklal Caddesi Kablosuz İnternet'e Kavuştu!
İgdaş'ın öncülüğünde, Koç-Net ve Cisci'nun teknolojik desteğiyle gerçekleştirilen proje sayesinde Beyoğlu'nda internete kablosuz bağlanmak mümkün...
Gürtuna, “Başımızı devekuşu gibi kuma gömerek hayatımızı sürdüremeyiz. Altyapı, kavşak, yol yapan belediye olmak yerine İstanbul’un lider, yöneten şehir olması için çabalarımız devam ediyor” dedi. Gürtuna, internet uygulamalarını, e-belediye anlayışını İstanbullular’ın hayatının içine yerleştirmek istediklerini dile getirerek, İstanbul’u teknokent alanı haline getireceklerini söyledi.
İGDAŞ Genel Müdürü Süreyya Polat da, dünyadaki e-belediye uygulamalarını incelerken internet cadde uygulamaları bulunduğunu tespit ettiklerini belirterek, şu anda New York, Londra ve Paris metropollerinde bu tür çalışmaların ise devam ettiğini vurguladı.
Polat, bu uygulamayı İstanbul’da hayata geçirmek için yola çıktıklarını anlatarak, e-devlet, e-belediye oluşumunda bu projenin öneminin büyük olduğunu kaydetti. Polat, artık İstanbullular ve Beyoğlu’nu ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, Beyoğlu’nun keyfini, kahvelerini içerken internette gezinerek artırabileceklerini kaydetti. Kablosuz internet erişiminin altyapısının 11 MB olduğunu, erişim hızının yüksek olduğunu dile getiren Polat, benzeri projeyi hayata geçirmek isteyecek diğer belediyelerede yardıma hazır olduklarını bildirdi.
Koç.net Genel Müdürü Bülent Yıldırım da, bu proöeanin Türkiye’nin e-belediyecilik uygulamalarına örnet teşkil etmesi, devletin bilişim teknolojilerine verdiği önemi belirtmesi ve bilişim teknolojilerindeki birikimi göstermesi bakımından önemli olduğunu ifade etti.
Cisco Systems Türkiye Genel Müdürü Suat Baysan ise, bağımsız araştırma şirketlerinin Avrupa’da bu tip gezgin erişim nokta sayısının 2002 yılında yaklaşık 3 binden 2006 yılında 18 bine ulaşacağının tahmin edildiğini belirterek, kablosuz teknoloji servislerinden elde edilen gelirlerin, 5 milyon dolardan 3 milyar dolara çıkması beklendiğini kaydetti.
Baysan, “Projeye bu noktadan bakıldığı zaman Türkiye’de yurtdışından gelen 10 milyon ziyaretçinin yüzde yarımında dizüstü bilgisayarı olduğu varsayarsak, 50 bin potansiyel kullanıcı olduğunu düşünebiliriz. Her ziyaretçisinin tek gelişinde 20 dolarlık internet bağlantısı gerçekleştirdiğini hesaplarsak, otel, havaalanları, servis sağlayıcılar, kafeler, alışveriş merkezleri ve belediyeleren kısa vadede 1 milyon dolarlık Pazar yaratabilir” dedi. Baysan, bir bu kadar da yerli kullanıcı olduğu düşünüldüğünde ise Türkiye’de kablosuz teknolojiden 2 milyon dolarlık bir gelir etle etmenin mümkün olduğuna dikkat çekti.
Konuşmaların ardından Gürtuna ve beraberindekiler, internete girerek, Kablosuz İnternet uygulamasını başlattı.
İGDAŞ öncülüğünde, Koç-net ve Cisco’nun teknolojik desteğiyle gerçekleştirilen projeyle Beyoğlu’nda internete artık kablosuz bağlanmak mümkün olacak. Projeyle, İstiklal Caddesi boyunca açık alanlardan, kafelerden ya da her hangi bir başka noktadan, mobil cihazlar, dizüstü bilgisayarlar veya PDA’ler ile isteyen herkes internete kablosuz bağlanabilecek. Taksim başlangıcından Galatasaray Lisesi’ne kadar olan bölümünde oluşturulan Kablosuz Bağlantı Noktaları sayesinde İstiklal Caddesi kablosuz internet erişim alanı halile getirildi. Şimdilik abonelik ve kullanım ücreti olmadan herkese kullunum hakkı sunan proje, sınırsız hareket imkanının yanı sıra zaman ve maliyetten tasarruf ile verimlilik artışı sağlıyor.
DİĞER HABERLER
Annelerini Dinleyen Genç Kadınlar Riskten Kaçıp Nakite Sarılıyor Yatırım Yapmıyor
Genç girişimci kadınları riskten kaçmadan yatırım yapmaya davet etti...
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na Son 30 Gün
Dünyanın en büyük spor organizasyonu olan olimpiyatlar için geri sayım sürüyor.
“En sık görülen seks rüyaları”
“Kalori Tüketimi İçin Diyetinizi Gözden Geçirin”
“Sıcak Hava Panik Atak Ve Depresyonu Tetikliyor”
“Beyoğlu Kültür Yolu Festivali Başlıyor!”
“Oligark İstanbul Baharı Yeni Menüsüyle Karşılıyor”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32