>

ANNE - ÇOCUK

Titizliğin Sırrı Düzenli Olmaktır…

Temizlik, hijyen ve titizliğin püf noktaları.
 
   
 
 
     

Programıyla, temizlik, hijyen ve titizliğin püf noktalarını paylaşan, halk sağlığı konusunda insanları bilgilendirip bilinçlendiren Özyaral, titizliğin temizlikle aynı şey olmadığını söyledi. “Her temiz insan titiz değildir ancak her titiz insan temizdir” diyen Doç. Dr. Özyaral “Genelde temizlik ve titizlik birbirine karıştırılır. Temizlik ayrı bir şeydir, titizlik ise temiz olmayı da içine alan daha geniş bir kavramdır. Titizlik, düzenli olmayı gerektirir. Bunun içine zamanı doğru kullanmak, temizleyicileri seçerken dikkatli seçmek, doğru yerde kullanmak, temizliği bir sırayla yapmak, aradığını hızla bulabilmek, iyi tasnif etmek gibi başlıklar var.” şeklinde konuştu.

İşte Doç. Dr. Oğuz Özyaral’a göre titizliğin altın kuralları:

1. Yaşam kalitesini arttırmak için hayatınız düzenli olmalıdır.
2. Çevrecilik önemlidir. Gereksiz su kullanımından ve elektrik israfından kaçının.
3. 4 G Kuralını uygulayın. Bunun için ihtiyacınız kadar alış veriş yapın. Buna “Gerileme” diyoruz. Gereksiz ürün almayın. İhtiyacınız olmayanı geri çevirin. Kullandığımız ürünlerin kaplarını “Geri Dönüşüme” verin. Amacı dışında ürünleri atmak yerine, tekrar farklı amaçlarla kullanın, buna da “Geri Kullanmak” diyoruz.
4. Temizlik ürünlerini gerektiği kadar kullanın. Fazlası çevreye zarar verir, unutmayın. Temizlik ürünleri asla birbiri ile karıştırmayın. Ortaya sadece bir zehir kokteyli çıkar, asla hedeflenen daha güçlü etkiyi etki sağlamaz.
5. Evinizi, hayatınızı renklendirin, yaşanır hale getirin. Evler sadece temel ihtiyaçların karşılandığı kapalı alanlar değil, hayatımızı aynasıdır.
6. Kullanmadığınız eşya ve kıyafetleri ihtiyacı olanlara verip hem sosyal sorumluluğunuzu yerine getirin hem de evlerinizi fazla eşya yükünden hafifletin.
7. Eskiyen, yıpranan eşyaları onarıp yüzlerini yenileyip yeniden kullanıma kazandırın.
8. El hijyenini asla unutmayın. Ellerinizi el yıkama tekniğini doğru uygulayarak yapın.
9. Atıkları ayrıştırın. Gerektiğinde malzeme ve ürünleri farklı amaçlarla yeniden kullanılır hale getirin.
10. Temizik yapalım derken ortalıklıktaki süprüntüleri camdan, kapıdan sokağa silkelemeyin.

 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>