Annenin tek derdi bebeğine nasıl daha iyi bakacağı, onu nasıl en sağlıklı biçimde besleyebileceği olur. Bebek sahibi ve bebek bekleyen anneler için aşağıdaki listede, ilk 12 ayda bebeğe neler yedirilmesi gerektiğiyle ilgili bilgiler yer alıyor
0-2 AY:
Sadece anne sütü verilmeli, doktor önerisi varsa 20. günden itibaren D vitamini ve flor takviyesi yapılabilir.
3. AY:
Anne sütü yoksa günde 5 kez 150-180 mililitre arasında mama verilmelidir.
4. AYDAN SONRA ÇORBA YAPIN
4. AY:
Anne sütü yoksa 4 öğün 180-210 mililitre mama verilebilir. Bu aydan itibaren meyvelerin suyu sıkılarak bebeğe içirilebilir. İlk olarak mevsime göre elma ve şeftali suyunun her sabah saat 10.00'da 1-2 tatlı kaşığı olarak verilmesi uygun olur. Öğle öğünlerinde de sebze çorbası verilebilir.
5. AY:
Anne sütünün yanısıra, günde 2 öğün 210-250 mililitre mama verilebilir. Günde 1 öğün meyve püresi, 1 öğün sebze püresi yedirilir. Muhallebi ve mamaya başlanabilinir.
6. AY:
Her emzirmeden sonra bebeğe alabildiği kadar mama yedirilmelidir. Günde 1 öğün meyva püresi, 1 öğün sebze püresi, 1 öğün yoğurt, akşam 8'de de muhallebi ve mama verilmelidir.
7. AY:
Her emzirmeden sonra bebek aldığı kadar, anne sütü yokluğunda da günde 1-2 öğün 210-250 mililitre kadar mama verilmelidir. Bebeğe sabah saat 06.00-07.00 arasında kahvaltı yaptırılmalıdır. Kahvaltıda akşamdan tuzu alınması amacı ile suda bekletilmiş peynir ile 1/8 oranında yumurta sarısı (gitgide bu oran arttırılır) ve pekmez mama içine karıştırılarak verilir. Her gün birer öğün meyve, sebze püresi ve yoğurt da beslenme listesindeki yerini korumalıdır. Akşam saatlerinde de muhallebi ve mama vermeye devam edilmelidir.
8. AY:
7. aydan farklı olarak öğle öğünlerine iyi çekilmiş kıyma ile hazırlanmış yarım köfte de eklenmelidir.
SEBZELİ YEMEKLEK BESLENMEDE ÖNEMLİ
9-11. AY:
8. Kahvaltı verilmelidir. Öğle öğünü için tarhana, yayla, şehriye, sebze çorbaları tavsiye edilir. Öğüne yoğurt ve köfte eklenebilir. Etli, kıymalı, ezilmiş karaciğerli veya tavuklu (karaciğer haftada 1 defa) menü de öğle için uygun olur.
12. AY:
Öğle öğünlerine etli sebze yemeği eklenebilir. İkindi öğünlerine de muhallebi konabilir, akşamları çorba, sebze yemeği, makarna, pilav ve yoğurt verilir. Gece anne sütü ya da biberon maması verilmelidir.
Bebeğimi Nasıl Beslemeliyim?
İlk 12 ayda bebeğinize neler yedirilmesi gerektiğini öğrenmek için tıklayın`...
DİĞER HABERLER
Türkler Evlilikte Az Çocuk İstiyor!
Yapılan bir araştırmaya göre Türkler, evlilikte eskiye göre çok çocuk istemediği açıklandı.
Gebeliği Engelleyen 5 Önemli Neden
Kısırlık tedavisi gören kadınlarda pek çok faktör başarıyı olumsuz etkileyebiliyor.
“Seks, Gerçekten Kilo Vermeye Yardımcı mı?”
“Aşkın Katili Evlilik Kurumu Mu?”
“Türk Hava Yolları'ndan yeni kampanya!”
“Tercihiniz hangisi ? Work-in / Work-out”
“Antalya Televizyon Ödülleri Başlıyor!”
“Diesel’den Popo Tekmeleme Makinesi… ”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32