Güzellik takıntısı, psikolojik bir sorunun belirtisi olabilmektedir. Bu takıntı, kişinin kendi görüşünü veya başka kişilerin görünüşü ile aşırı meşgul olma halidir. Genellikle mükemmel bir görünüm, cilt, vücut veya yüz şekli arayışıyla ilişkilendirilir.
Güzellik takıntısına sahip olan bireyler belli bir güzellik standardına uyma ve bu standardı yakalama çabası içerisinde olurlar. Bu durum kişinin kendisini sürekli eleştirmesini, aynalara sürekli bakmasını, cilt bakım ürünlerinin aşırı satın alınması ve estetik operasyonlar gibi güzellikle ile ilgili aşırı davranışları içerir.
Güzellik takıntısı, kişinin psikolojik sağlığını olumsuz etkileyebilir ve aynı zamanda ciddi psikolojik sorunların belirtisi de olabilir. Bu takıntıya sahip olan bireyler sıklıkla düşük özsaygı, anksiyete, depresyon ve kendine güvensizlik hissi yaşayabilir.
Güzellik takıntısının nedenleri olarak özellikle günümüzde sosyal medya büyük ölçüde rol oynamaktadır. Sosyal ve kültürel baskılar, kişisel deneyimler ve genetik faktörlerde etkili olmaktadır. Sosyal medya, genellikle kusursuz ve gerçekçi olmayan güzellik standartları sunar. Bu durum, insanların kendi görünümleri hakkında olumsuz hissetmelerine neden olabilir. Üstelik insanların başkalarıyla sürekli karşılaştırmalarına sebep olabilir. Bu durum ise yetersizlik ve düşük benlik saygısı duygularına yol açabilir.
Uzman Klinik Psikolog Kaan Üçyıldız,'' Güzellik takıntısı, bireyin kendisini sürekli olarak kusursuzlaştırma ve mükemmelleştirme çabasıyla stres ve kaygı düzeyinin yükselmesine sebep olabilir. Dolayısıyla sosyal medya kullanımı güzellik takıntısı ve beden memnuniyetsizliği gibi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, sosyal medyayı bilinçli bir şekilde kullanmak ve gerçekçi olmayan güzellik standartlarına karşı eleştirel bir bakış açısına sahip olmak önemlidir.''dedi.
Güzellik Takıntısının Psikolojik Nedenlerine Dikkat!
Dış görünüşe verdiğiniz önem aslında psikolojik bazı problemlerinizin dışa vurumu mu?
DİĞER HABERLER
Kış Depresyonu ile Nasıl Başa Çıkılır?
Kapalı havalar, mevsimsel duygudurum bozukluğu’nu tetikliyor.
Kronolojik Yaş Mı Biyolojik Yaş Mı?
Uzmanlar, kronolojik yaş ve biyolojik yaşın birbirinden farklı olabileceğine dikkat çekiyor.
“Damat’a Kadın Eli Değdi Koruncuklar Güçlendi”
“15 Temmuz Şehitlerimiz Bu Marş İle Anılacak”
“Rahim ağzı kanseri bitiyor mu?”
“Mükemmel erkek nasıl olmalı?”
“Bahar Hastalıklarına Karşı Etkili Öneriler! ”
“Dünyaca Ünlü Dj Stѐphane Pompougnac Juju`da”
“Gül Ağış-Lug Von Siga 2014 Sonbahar/Kış Koleksiyonu”
“Binance ve Ledger Ortaklığı ile Kredi Kartıyla Kripto Para Satın Alınabilecek!!!”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32