Alışkanlık haline getirilecek minik adımlar hem günün verimli geçmesine hem de kişinin kendisine daha fazla vakit ayırmasına olanak sunar.
Telaş halinde olmayın
Yapılan araştırmalar sabahları erken uyanan ve telaş halinde olmayan insanların gün içinde daha enerjik ve mutlu hissettiğini gösteriyor. Güne erken başlamak, yapılması gereken işleri ve aktiviteleri planlamak açısından fayda sağlamanın yanı sıra bütün güne pozitif etki ederek, kişinin kendine daha fazla vakit ayırmasına da katkı sağlar.
Güne 1 baradak su ile başlayın
Su, hayat için vazgeçilmezdir ve sağlığa olan yararları tartışılmazdır. Uyku zamanında susuz kalan metabolizmayı uyandırmanın en güzel yolu, güne 1 bardak su ile başlamaktır. Güne 1 bardak su ile başlamak metabolizmanızın uyanmasını sağlamanın yanı sıra vücutta biriken toksinlerin de dışarı atılmasına yardımcı olmaktadır.
Kahvaltıyı ihmal etmeyin
Dünyadaki tüm uzmanlar kahvaltının en önemli öğün olduğu konusunda birleşiyor. Kahvaltı uzun süren açlık sonrasında düşen kan şekeri seviyesini yükselterek, güne zinde ve enerjik başlamayı sağlar.
Sevdiğiniz bir parçayla güne başlayın
Araştırmalar, sabahları uyandığımızda müzik dinlemenin günü daha iyi hale getirdiğini ortaya koyuyor. Sevilen bir parçayı dinlemek, güne olumlu düşüncelerle başlamanın en iyi yöntemleri arasında yer alıyor.
Telefon ve e-postalardan uzak durun
Telefon ve e-postalar hayatımızın bir parçası durumunda. Ancak kahvaltı yapmadan, tam olarak uyanamadan ve günü planlamadan telefonları, mesajları ve e-postaları yanıtlamak stresi artırıyor. O nedenle kahvaltı ve sabah bakımı rutinlerini tamamladıktan sonra telefonların ve maillerin yanıtlanması öneriliyor.
Günü planlayın
Günü planlamak sorumluluk duygusunu geliştirdiği gibi gün içinde tamamlanması gereken hedeflere ulaşmayı da kolaylaştırıyor. Planlama yaparak güne başlamak hem özgüvenin hem de enerjinin artmasını sağlıyor.
Güne İyi Başlamak İsteyenlere 6 Öneri
Güne iyi başlamak bütün gün kullanılacak enerjinin en önemli kaynağıdır.
DİĞER HABERLER
Kış Depresyonu ile Nasıl Başa Çıkılır?
Kapalı havalar, mevsimsel duygudurum bozukluğu’nu tetikliyor.
Kronolojik Yaş Mı Biyolojik Yaş Mı?
Uzmanlar, kronolojik yaş ve biyolojik yaşın birbirinden farklı olabileceğine dikkat çekiyor.
“Adım çıkmış çapkına, inmez mağdura”
“Aşkından “Deri Divane” Oldum!”
““Koronavirüs Endişesi” Panik Atakları ve Takıntıyı Artırabilir!!!”
“Regnum Carya’dan Sonbahara Taze Bir Başlangıç”
“Yeni BMW X3 Sınıfında İlk Premium SAV”
“Yüzünüze en son ne zaman baktınız?”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32