Başarılı bir yönetici misiniz?
Yıllardır bir şirkette yöneticilik yapıyor ve bir gruba nasıl liderlik yapılacağını çok iyi bildiğinizi düşünüyorsunuz. Peki daha fazla neler yapabilirsiniz? Duymaya hazır mısınız?
DUYMAYA HAZIR MISINIZ?
YANINIZDA ÇALIŞAN KİŞİNİN ROLÜNÜ BELİRLEYİN
Yanınızda çalışan kişiden beklentilerinizi iyi belirlemeli ve onun bunları net bir şekilde algılamasını sağlamalısınız. İkiniz arasında yaşanacak herhangi bir yanlış anlaşılma iki tarafın da hem zaman hem de enerji kaybetmesine neden olacaktır. Bu kişi iş tanımı kapsamında ne gibi sorumluluklar almak durumunda olduğunu bilmiyorsa bu durum çalışma grubunun bütününü olumsuz yönde etkiler.
BEKLENTİLERİNİZİ SOMUT BİR ŞEKİLDE ORTAYA KOYUN
Böylelikle yanınızda çalışan kişinin kendisi için koyacağı hedefleri belirlemesinde ona yardımcı olabilirsiniz. Ona verdiğiniz projelere projenin en son teslim edilebileceği tarihi eklemeyi ve onun işine yarayabilecek bazı ipuçları vermeyi unutmayın. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu koyduğunuz standartların onun kapasitesine uygun olmasıdır.
ONA BEKLENTİLERİNİZDEN BAHSEDİN
Bir kişiye yazılı olarak bir şeyler vermek onunla bire-bir konuşmaktan çok daha kolaydır. Birçoğumuz birisiyle konuştuğumuz zaman karşı tarafın ne anlatmak istediğimizi kesinlikle anladığını düşünür. Fakat işler her zaman sizin istediğiniz şekilde yürümez.
SENLİ CÜMLELER FAZLA KURMAYIN
Onunla konuşurken ‘sen’ kelimesini çok sık kullanırsanız karşı tarafın savunma mekanizmasını harekete geçirirsiniz. Örneğin ‘Anlıyor musun?’ ya da ‘Anladığına emin misin?’gibi sorular karşısında kişi kendini savunmaya geçecek ve onunla kurmaya çalıştığınız iletişim o anda kopacaktır.
‘Sen’li cümleler yerine ‘ben’ odaklı cümleler kurmayı tercih etmelisiniz. Örneğin ona ‘İşinle ilgili bazı noktalarda aydınlatıcı olamadığımı düşünerek böyle bir konuşma yapmak istedim seninle. Öğrenmek istediğin başka herhangi bir şeyi atladıysam lütfen bunu bana söyle’ gibi bir cümle karşı tarafın savunma mekanizmasına başvurmasına engel olacaktır.
TOPLUM İÇİNDE ÖVÜN, BAŞ BAŞAYKEN ELEŞTİRİN
Yanınızda çalışan kişinin yaptığı güzel işlerle ilgili olarak yapacağınız olumlu eleştirileri diğer çalışanların da duymasını sağlayın. Eğer onu kötü yönde eleştirmek istiyorsanız mutlaka ikinizin yalnız olduğu bir ortamı tercih edin.
FİKİRLERİNE SAYGI GÖSTERİN
Ona işe kazandırdıklarından dolayı en son ne zaman teşekkür ettiniz? Ya da en son ne zaman masasına yaptığı işlerden ne kadar memnun olduğunuzu belirten bir not bıraktınız? Bu küçük yatırımların size geri dönüşü çok karlı olacaktır bunu sakın unutmayın.
NE İSTEDİĞİNİZİ ANLADIĞINDAN EMİN OLUN
Birisine bir şey anlattıktan sonra ‘Anladın değil mi?’ sorusuna genelde ‘Evet’ diye cevap verilir. Fakat bu cevabı verenlerin %90’ı aslında gerçekten ne istediğinizi anlamamıştır. Siz bu yanılgıya zemin hazırlamamak için ondan anladıklarını tekrar etmesini isteyin.
İŞLERİ ÖNEM SIRASINA GÖRE DİZMEYİ ÖĞRETİN
Önceliği olan işlerin hangileri olduğunu ona söyleyin. Unutmayın beraber çalıştığınız takımın başarısı ya da başarısızlığı sizi doğrudan etkiler. Onların başarısız olması sizin yönetim konusundaki eksikliğiniz ile doğrudan bağlantılıdır.
DİĞER HABERLER
Kış Depresyonu ile Nasıl Başa Çıkılır?
Kapalı havalar, mevsimsel duygudurum bozukluğu’nu tetikliyor.
Kronolojik Yaş Mı Biyolojik Yaş Mı?
Uzmanlar, kronolojik yaş ve biyolojik yaşın birbirinden farklı olabileceğine dikkat çekiyor.
“Bebeğiniz İlgili ve Bilgili Ellerde Büyüsün!”
“Vakko Couture Sonbahar-Kış Koleksiyonu”
“Çocuk Büyütürken Bu Kurallara Dikkat!”
“Kolon Kanserini Diyetle Önleyin”
“Ne kadar yağ, o kadar risk!..”
“Tuna Kiremitçi`den Festival Gibi Konser!”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32