>

YAŞAM KOÇU

35'inden önce zengin olmak

Zengin olmak için avukat, doktor, bankacı ya da 60 yaşında CEO olmayı beklemenize gerek yok. Genç yaşta zengin olmak için işte size 7 altın kural.
 
   
 
 
     
Zengin olmak için ilk adımınızı atın. Hepimiz bir gün çok zengin olma hayali kurarız. Pahalı arabalar, havuzlu, bahçeli bir villa, ünlü modacıların tasarladığı giysiler, muhteşem otellerde tatiller herkesin hayalini süsler. Şimdi size güzel bir haberimiz var: Bu hayallerinizi gerçeğe dönüştürmemeniz için hiçbir sebep yok. İhtiyaç duyduğunuz fikirlerin hepsi burada, yapmanız gereken sadece harekete geçmek. Büyük paralar kazanabileceğiniz bu yolda size yardımcı olabilmek için uzmanlardan başarılarının sırlarını öğrendik.

35. yaş gününüzü kutlamadan hayallerinizi gerçekleştirmeye ne dersiniz?

Erkek gibi davranmayın Birçok şirketin başında erkek patronun olduğunu görerek, zengin olmak için erkekler kadar çok çalışmanız gerektiğini düşünmeyin. Girişimcilik hakkındaki "Guerrilla Marketing" (Gerilla Taktiğiyle Pazarlama) adlı kitabın yazarı Jay Conrad Levinson, kadınların iş dünyasında erkeklerden çok daha başarılı olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Kadınlar ilişki kurmada, içgüdüleriyle hareket etmede ve Kendi işinizi nasıl kurarsınız? Büyük paralar kazanma hayalinize adım adım yaklaşmak için aşağıdaki önerilere kulak verin.

1) Kararlı Davranın.

Bir işe girmeden önce nasıl bir iş yapacağınıza karar verin. Bunun anlamı şu: Nasıl bir marka üreteceğinize karar verin, markanızın servis olanaklarını sağlayın, satış yetkinizi çoğaltın. En iyisini yapmak için başkalarıyla beyin fırtınası yapın.

2) Dosya Hazırlayın.

İş dünyasına girdiğinizde, markanızı yaratırken internet aracılığıyla imalatçılarla iletişim kurmaya çalışın. İmalatçılarla tanışmadan önce düşüncelerinizde kararlı olduğunuzu gösterin. Ticari markanızda ve patentinizde herhangi bir sorun olmadığını göstermeye çalışın. Franchise verip vermeyeceğinize karar verin. Bu konuda size yardımcı olabilecek internet adreslerinden yararlanın.

3) Piyasa Araştırması Yapın.

Dosyanızı güvendiğiniz başka insanlara gösterin, beğenip beğenmediklerini, daha iyi olup olamayacağını sorun. Görüntünüze önem verin. Potansiyel müşterilerinizi gösteren bir araştırmayı ürününüzle birlikte sunun. Bunun için marka çalışması yapan firmalardan destek alabilirsiniz.

4) Sermaye Çalışmalarına Başlayın.

Ne kadar para ile başladığınız hiç önemli değil ama mutlaka bir şirket kurmak için çok paraya ihtiyacınız olacaktır. Bunun için kredi almayı düşünebilirsiniz. Banka müdürleriyle konuşarak hangi koşullarda kredi alabileceğinizi öğrenin. Düşünceleriniz için size kaynak sağlayacak sponsorlar bile bulabilirsiniz.

5) Kendinize Hedef Koyun.

Gerekli çalışmaları tamamladıktan sonra kendinize haftalık, aylık ve yıllık hedefler koyun ve onlara göre hareket edin. Başarınızın kesintiye uğramaması için ulaşabileceğiniz hedeflere göre hareket etmeniz çok önemli. Böylece hiçbir zaman motivasyonunuzu kaybetmemiş olursunuz.

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>