Twitter’ın online güvenlik uzmanları ile ortak çalışmaları sonucunda oluşturduğu Güvenlik Merkezi, gençleri güvenli sosyal medya kullanımı konusunda doğru yönlendirebilecek eğitimciler ve aileleri için de ipuçları sağlıyor.
Twitter, şimdi artık Türkçe olarak hizmete giren “Güvenlik Merkezi”nde aileler ve öğretmenler için karşılaşabilecekleri farklı durumlar hakkında gençlerle paylaşabilecekleri ipuçları sunuyor.
Örneğin öğretmenlere sunulan ipuçlarından biri kişisel güvenlik ile ilgili. Öğrencilerine şifrelerin, arkadaşlarıyla bile olsa, asla paylaşılmaması gerektiğini açıklamaları önerilirken,kullandıkları bilgisayar ortaksa, Twitter oturumlarını kapatırken her zaman için çıkış yapmalarını anımsatmak hatırlatılıyor. ”Öğrencilerine herkesin neyin özel kalması neyin paylaşılması konusunda aynı fikre sahip olmayabileceğini anımsat” denilen açıklama yazısında “Öğrencinin arkadaşı veya takipçisi söz konusu öğrenci hakkında bir Tweette özel bilgiler gönderirse, öğrencinin ilgili kişiden Tweeti kaldırmasını istemesini sağla. Öğrencilerinin düşünceli davranarak başka bir kişinin kaldırma isteğine saygı göstermesini sağla” deniyor.
TWEETLERKEN DÜŞÜNCELİ OL!
“Bir eğitimci olarak gençlerin bazen incitme amaçlı olmayan, ancak başkalarının saldırgan ve üzücü bulduğu şeyler söyleyip yazdığını bilirsin” denilen yazıda “Gençlerin neyi göndermelerinin doğru olduğunu değerlendirmelerine yardım et. Karşısındaki kişinin yüzüne veya yüksek sesle söylenemeyecek şeyleri online”olarak da göndermemeleri gerektiğini anımsat” önerisinde bulunuyor.
PEKİ YA AİLELER VE GENÇLER?
Twitter’ın kullanıcı kitlesinin büyük bir kısmını şüphesiz gençler oluşturuyor. Bu da beraberinde olası güvenlik sorunlarını getiriyor. Twitter Güvenlik Merkezi güvenlik konusunda gençlere ve gençlerin ailelerine destek sağlıyor.
Güvenlik Merkezi’ne göre, gençlerin Tweetlerini kimlerle paylaştıkları en mühim konu. Tweetlerin içerikleri kadar bu Tweetleri kimlerin gördüğü de büyük bir önem teşkil ediyor. Bu sebeple Twitter, gençlerin Tweetlerini kimlerle paylaştıklarına, Tweetlerinin nasıl yorumlanabileceğine, Twitter hesabındaki bilgileri gören herkese güvenip güvenemeyeceklerine dikkat etmeleri gerektiğinin altını çiziyor. Twitter’a göre ailelere düşense, çocuklarının Twitter’da içeriklerini oluşturma yaklaşımlarını sorgulamak.
Güvenlik Merkezi’nde gençlere şu önerilerde bulunuluyor: “Twitter’da Tweet paylaşmadan önce, kişilerin özel hayatlarına saygı duymalıdırlar. Bu yüzden örneğin bir Tweet’te bir arkadaşınızı etiketleyecekseniz, önce ondan bu konuda görüş ve izin almalısınız. İleride yazmaktan pişman olmayacağınız; bir arkadaşınızı, akrabanızı olumsuz etkilemeyecek içerikler paylaşmalısınız.”Twitter ayrıca mezun olduktan sonra olası bir işverenin Tweetlerinize bakıp olumsuz bir izlenim edinme ihtimaline karşın dikkatli olmanız gerektiğinin altını çiziyor.
Twitter’da herhangi bir taciz veya zorbalıkla karşılaşırsanız, Twitter her zaman yanınızda. Twitter bu konuda öncelikle daha büyük çerçevede düşünmenizin faydalı olacağını vurguluyor: örneğin başta size rahatsız edici gelen tek bir Tweet, konsept içerisinde okunduğunda aynı etkiyi bırakmayabilir. Fakat tartışma sertleşir ve herhangi bir şekilde rahatsız olur, tacize ve/veya zorbalığa uğradığınızı düşünürseniz, sizi rahatsız eden hesapları sessize alabilir veya engelleyebilirsiniz. Zorbalık ve taciz konularında profesyonellerden yardım almak isterseniz de, Twitter size başvurabileceğiniz bir Kaynaklar sayfası sunuyor.
Aileler ve bireysel kullanıcılar için de dijital güvenlik hakkında sunulan detaylı bilgi ve ipuçlarına Güvenlik Merkezi’nden ulaşabilirsiniz.
Twitter’dan Öğretmenler Öğrenci Ve Aileler İçin İpuçları
Üstelik Twitter Güvenlik Merkezi artık Türkçe!
“Medyada Erkek Olgusunun Tabularını Yıkan Haberci”
“Tolga Karaçelik’in“Sarmaşık”ına İngiltere’den En İyi Film Ödülü!”
“Televizyon Karşısında Geçen ‘Boş Zaman’ Yerine Hobilerle Geçen ‘Kaliteli Zaman’”
“Nur Yerlitaş: “Geri Dönüşüm Yok!””
“Tütülerin Engellenemeyen Yükselişi!”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32