>

KÜLTÜR-SANAT

Deniz Durdu Horona

Denizin, hırçın dalgaların, coşkunun, paylaşımın, horonun ve özünü bozmamış Karadeniz müziğinin buluşacağı gecede, birbirinden önemli grup ve isimler sahne alıyor. Kaçırmayın!...
 
   
 
 
     
Karadeniz Müziği Gençler ile Yeniden Şekilleniyor!

Yeni Melek 31 Mayıs 2008, Cumartesi akşamı, Karadeniz müziğinin tüm zenginliğini sergileyecek bir konser ziyafetine ev sahipliği yapıyor.

Karadeniz müziğinin görsel ve işitsel medyada yer alan kötü icrasına karşı duyduğu rahatsızlığı dile getirmek amacıyla Feluka, Harun Topaloğlu - Entu, Helesa ve Ebral Aydın ilk kez bir araya geliyor.


Karadeniz müziğinin özüne giden yolda yeni arayışlar içeren, farklı lezzetleri ve yaklaşımları biraraya getiren “DENİZ DURDU HORONA” bir konser olmanın ötesinde aynı zamanda geçmişi günümüze taşıyacak olan gençlerin ortaya koyacağı bir duruş, bu duruşun ihtiyaç haline gelmesini sağlayan kitlelere özlem ile sunulan bir davet ve bu duruşun arkasında durulabilmesini sağlamak için atılması gereken bir adım olarak düşünülüyor.

“DENİZ DURDU HORONA” hep bir ağızdan umut şarkılarının söyleneceği, duyguların her türlüsü ile yoğrulmuş yöre türkülerinin kalplerde çarpacağı, horonların el ele, tek yürek olup, kardeşlik için edileceği bir ortamı hayal edebilen herkesi çağırıyor.


Yer: Yeni Melek Gösteri Merkezi
Tarih: 31 Mayıs 2008
Kapı Açılış Saati: 19:00
Biletler: 20 YTL (Biletix)


FELUKA HAKKINDA

Doğu Karadeniz Bölgesi müziklerine yeni bir soluk getirme fikriyle genç müzikolog Abdullah Akat öncülüğünde kurulan Feluka, Karadeniz müziğinin popülerleşme sürecinde gelmiş olduğu noktadan duyduğu rahatsızlığa karşı, Doğu Karadeniz Bölgesi müziklerinden beslenerek kendi üslubunu ortaya koymaktadır.

Ana temayı öz müziğin üzerinde kurmaya özen gösteren Feluka, okyanuslara açılmayı hedeflerken, adını da yörede “kayık” anlamına gelen “filika”, “felika” , “feluka” dan almaktadır.


HARUN TOPALOĞLU – ENTU HAKKINDA

Karadeniz’in; hırçın, sarsıntılı ama yaşam coşkusunu çağrıştıran, Karadeniz müziğine çağdaş, evrensel dokunuşlarla, özünü bozmadan soluk katan ENTU; sizi alacak ve aslında hiç bilmediğiniz bir rüzgara bırakacak.Unutmamayı anlatırken, unutmadan yaşananlara sahip çıkıp, kendi sesine sarılan ENTU; aslında sizi derin, dalgalı denizler gibi coşturacak. ENTU; bir halkın, ayırımsız, müzik ortaklığına, sizi hiç yormadan, üzmeden, içinizi acıtmadan götürecek. Bir nefes Karadeniz’e, tüm dünyayı sığdıracak.


HELESA HAKKINDA

Helesa, etimolojik olarak Antik Yunanca’daki deniz kelimesinden gelmektedir. Bugün Karadeniz’de var olan birçok kültür içerisinde hem birlikte çalışmayı hem de paylaşmayı yüksek sesle dile getirmek için kullanılan bir nidadır. Deniz kadar engin Karadeniz kültürlerini paylaşmanın ifadesi olarak gruba bu isim verilmiştir. Helesa Projesi olarak yöre kültürlerinin derlenmesi, incelenmesi ve icra edilmesine yönelik çalışmalar 2000 yılında başlamıştır. Kültürleri öğrenmenin, öğrendiklerini yaşamanın ve yaşadıklarını paylaşmanın birbirinden ayrılabilecek şeyler olmadığını düşünen Helesa, bu çalışmaları sahneye taşımaktadır. Türkçe, Lazca, Hemşince, Pontus Rumcası, Megrelce ve Gürcüce türküler içeren bir repertuar yorumlamaktadır.


EBRAL AYDIN HAKKINDA

Üniversiteye hazırlık dönemlerinde felsefeye merak salan Ebral Aydın, yapmış olduğu bestelerle de beğeni topladı. Zamanla asıl hedefi olan felsefeden bir hayli uzaklaşıp müzikle haşır neşir oldu ve kısa sürede bu yolda farklı hedeflere yoğunlaştı.

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
cosmoturk önerisi
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU
Anket
Aşk mı, Para mı?
Aşk
Para
>