Türkiye ve dünya sinemasından nitelikli ve ödüllü filmler, özel gösterimler, yıldız oyuncular ve usta yönetmenler 7-18 Nisan arasında festivalde bir araya geliyor. Festival biletleri, İKSV Lale Kart üyeleri için 27 Mart Pazartesi günü başlayacak indirimli ön satış döneminin ardından 31 Mart Cuma günü genel satışa çıkıyor.
42. İstanbul Film Festivali dünya sinemasının en yeni örnekleri, kült yapıtlar, usta yönetmenler ve genç yeteneklerin son filmlerinin de aralarında olduğu 134 uzun ve 29 kısa metrajlı filmden oluşan zengin programıyla festival takipçileriyle buluşuyor. Festival kapsamında 12 günde, 14 bölümde, 84 ülkeden 160 yönetmenin filmleri gösterilecek. Festivalde gösterimlerin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla yapılacak söyleşiler, özel gösterimler ve etkinlikler de yer alacak.
42. İstanbul Film Festivali Basın Toplantısı
42. İstanbul Film Festivali’nin programı 22 Mart sabahı İKSV’nin Konaklama ve Mekân Sponsoru The Marmara Hotel Taksim’de düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı.
Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle büyük üzüntü içerisinde olduklarını ifade ederek sözlerine başlayan İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, “Kültür-sanat ülkemizde her zaman ortak bir çabayla ayakta tutulan, kırılgan bir alan. Bu yüzden işbirliği ve dayanışma üzerine kurulu projeler, kültür ve sanatın her koşulda sürdürülebilmesi için önem taşıyor. İKSV olarak bir yandan 2023 festivallerimizi planlarken bir yandan da deprem bölgesi için özellikle kültür-sanat alanında neler yapabileceğimizi değerlendirmeye devam ediyoruz. 42. İstanbul Film Festivali de dahil olmak üzere tüm 2023 bütçemizden ayırdığımız kaynakla, yakın zamanda bölgedeki müzik öğrencileri ile öğretmenlerine yönelik Enstrüman Destek Fonu’nu hayata geçirdik. Farklı kurumların da katkılarıyla bu fonun kapsamını genişletmek için çalışmalarımız devam ediyor. Bölgedeki kurumlarla sürekli iletişim halindeyiz ve burada oluşan ihtiyaçların giderilmesi için orta ve uzun vadeli çalışmalar planlıyoruz. İKSV olarak, kültür ve sanatın her zaman devam etmesi, geleceğe dair umudun yeşermesi için çaba sarf etmeyi sürdüreceğiz,” dedi.
Festival programı ve etkinlikleriyle ilgili ayrıntılı bilgileri aktaran İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan Uluslararası Yarışma, Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması, Ulusal Kısa Film Yarışması ve geçen yıl yarışmalı bir bölüme dönüşen Genç Ustalar’da ve Seyfi Teoman İlk Film Ödülü için yarışacak filmleri açıkladı.
Köprüde Buluşmalar Yöneticisi Gülin Üstün ise festival kapsamında bu yıl 18. kez Türkiye’den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristlerle, uluslararası sinema profesyonellerini bir araya getirecek Köprüde Buluşmalar ortak yapım platformu hakkında bilgiler aktardı.
Festival Filmleri Altı Salonda Sinemaseverlerle Buluşacak
İstanbul Film Festivali’nin bu yılki gösterimleri Beyoğlu’nda Atlas 1948 ve Fransız Kültür Merkezi, Şişli’de CineWAM Premium+ City's Nişantaşı (Salon 3 ve Salon 7) ve Kadıköy’de Kadıköy Sineması ile Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi olmak üzere 6 salonda yapılacak.
Gösterimler her yıl olduğu gibi 11.00, 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.30’da yapılacak.
Festivalin Açılış Filmi Sundance ödüllü Scrapper / Hırçın
42. İstanbul Film Festivali bu yıl, Sundance Film Festivali'nde Dünya Sineması-Dram kategorisinde Büyük Jüri Ödülü’nü kazanan Scrapper / Hırçın ile açılıyor. Charlotte Regan’ın yönettiği sıcak, esprili, yaratıcı, tatlı, duygusal bir baba-kız hikâyesi olan Hırçın’da baba rolünü Triangle of Sadness / Hüzün Üçgeni'nin başrolündeki Harris Dickinson canlandırıyor.
42. İstanbul Film Festivali Sinema Onur Ödülleri
Festival tarafından sinemaya gönül ve emek veren isimlere takdim edilen Sinema Onur Ödülleri bu sinema ve tiyatro oyuncuları, Kayhan Yıldızoğlu ile Nevra Serezli'ye verilecek.
Ödüller, 6 Nisan gecesi düzenlenecek Açılış Töreni’nde sunulacak.
18. Köprüde Buluşmalar
Anadolu Efes’in ana destekçisi olduğu, her yıl Türkiye ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşturan ortak yapım, eğitim, networking platformu Köprüde Buluşmalar, 12-13-14 Nisan tarihlerinde çevrimiçi düzenlenecek.
Türkiye’de bu alanda yapılan ilk etkinlik olma özelliğini taşıyan Köprüde Buluşmalar kapsamındaki Film Geliştirme, Work in Progress ve Komşular atölyeleri, Türkiye’den ve komşu ülkelerden sinemacılara uzun metraj kurmaca ve belgesel projeleriyle post-prodüksiyon aşamasındaki filmlerinin uluslararası çapta ilk sektörel sunumlarını yapmak için olanak yaratırken artistik ve finansal ortak yapımlar için de zemin hazırlıyor.
OGM Pictures’ın sponsorluğundaki Köprüde Buluşma: Dizi atölyesi, geliştirme aşamasındaki dizi projelerinin sektör profesyonellerine sunulmasını sağlıyor. Köprüde Buluşmalar, atölyede seçilen bir projeye, 50.000 TL değerindeki OGM Pictures Özel Ödülü’nü veriyor.
İlk ve ikinci kısa filmini çekecek genç sinemacılara yönelik olarak 2017’de düzenlenmeye başlayan, bu yıl da kasımda gerçekleştirilmesi planlanan Nespresso sponsorluğundaki Kısa Film Atölyesi, kısa filmlerin sinema sektöründeki önemine dikkat çekmeyi ve uluslararası seviyede yapımların artmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Atölye seçkisinde yer alan proje ekipleri, projelerini geliştirmek üzere senaryo, yapım, görüntü yönetimi, casting gibi konularda eğitim alıyor. Atölyeler sonunda seçilen projeye, 30.000 TL değerinde Nespresso Özel Ödülü veriliyor.
Atölye ödülleri, 14 Nisan akşamı yapılacak ödül töreniyle sahiplerini bulacak.
Festival Yarışmaları
ULUSLARARASI YARIŞMA
Festivalin Uluslararası Yarışma jürisinin başkanlığını Portekizli yönetmen João Canijo üstlenecek. Uluslararası Yarışma jürisinde yapımcı Dora Bouchoucha, yönetmen Teona Strugar Mitevska, yönetmen Alexandre O. Philippe ve oyuncu Maeve Jinkings yer alıyor.
Uluslararası Yarışma bölümünde yer alan filmler:
● Aramızdalar / Animalia / Sofia Alaoui / Fas, Katar, Fransa
● İnsanlık Ölmedi / The Survival of Kindness / Rolf de Heer / Avustralya
● Sıradaki Kız / Next Sohee / Jung July / Güney Kore
● Su / The Water / Elena López Riera / İspanya, İsviçre, Fransa
● Al Yelkenler / Scarlet / Pietro Marcello / Fransa, İtalya, Almanya
● Atlantic Bar / Fanny Molins / Fransa
● Kör Noktada / Im Toten Winkel / In the Blind Spot / Ayşe Polat / Almanya
● Üçüncü Dünya Savaşı / World War III / Houman Seyyedi / İran
● Kopenhag Diye Bir Yer Yok / Copenhagen Does Not Exist / Martin Skovbjerg / Danimarka
● Pamfir / Dmytro Sukholytkyy-Sobchuk / Ukrayna, Fransa, Polonya, Şili, Lüksemburg
ULUSAL YARIŞMA
Festivalin Ulusal Yarışma kategorisinin jüri başkanlığını yönetmen Emin Alper üstlenecek. Ulusal Yarışma jürisinde oyuncu Farah Zeynep Abdullah, görüntü yönetmeni A. Emre Tanyıldız, kurgucu Aylin Zoi Tinel ve yazar Seray Şahiner yer alıyor.
Ulusal Yarışma’da Altın Lale En İyi Film, Jüri Özel Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, En İyi Sanat Yönetmeni ve En İyi Özgün Müzik olmak üzere toplam 10 dalda ödül veriliyor.
Ulusal Yarışma’da Altın Lale En İyi Film İKSV tarafından 250.000 TL, Onat Kutlar anısına verilecek Kariyo & Ababay Vakfı Jüri Özel Ödülü’nü kazanan film 150.000 TL ile ödüllendirilecek. Anadolu Efes, En İyi Yönetmen ödülüne layık görülen isme 75.000 TL verecek. En İyi Senaryo Ödülü'nü kazanana Alamet Holistic tarafından 15.000TL, En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü'nü kazanana Milliyet Sanat tarafından 15.000 TL verilecek. En İyi Özgün Müzik, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Görüntü, En İyi Kurgu ödüllerini kazananlara 15.000'er TL verilecek.
Ulusal Yarışma bölümünde yer alan filmler:
● Bir Tutam Karanfil / Bekir Bülbül
● Ölüler İçin Yaşam Kılavuzu / Barış Fert
● Bars / Orçun Köksal
● Yüzleşme / Filiz Kuka
● Iguana Tokyo / Kaan Müjdeci
● Kör Noktada / Im Toten Winkel / Ayşe Polat
● Cam Perde / Fikret Reyhan
● Boğa Boğa / Onur Saylak
● Suna / Çiğdem Sezgin
● Ayna Ayna / Belmin Söylemez
● Sanki Her Şey Biraz Felaket / Umut Subaşı
ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASI
42. İstanbul Film Festivali Ulusal Kısa Film Yarışması jürisinde yönetmen Volkan Güney Eker, yönetmen ve çizgi roman sanatçısı Yorgos Goussis ve fotoğrafçı ve yönetmen Aylin Kızıl yer alacak. Jürinin seçtiği En İyi Kısa Film, Anadolu Efes tarafından 20.000 TL ile ödüllendirilecek.
Ulusal Kısa Film yarışmasında yer alan filmler:
● Avrupa Fatihi / Fatih le Conquérant / Onur Yağız
● Aforoz / Yılmaz Özdil
● Suriyeli Kozmonot / The Syrian Cosmonaut / Charles Emir Richards
● Birlikte, Yalnız / Kasım Ördek
● Diyet / Handan İpekçi
● Ben Tek Siz Hepiniz / Barış Kefeli, Nükhet Taneri
● Charette / Sara Pınar Önder
● Yüzler / Zeynep Demirhan
● Evcil / Deniz Uymaz
● Adres / Navnişan / Aram Dildar
● 8 Mart 2020: Bir Günce / Fırat Yücel
ULUSAL BELGESEL YARIŞMASI
42. İstanbul Film Festivali Ulusal Belgesel Yarışması jürisinde yönetmen Cem Kaya, yönetmen Etna Özbek ve akademisyen Lalehan Öcal yer alacak. Jürinin seçtiği En İyi Belgesel, 20.000 TL ile ödüllendirilecek.
Ulusal Belgesel yarışmasında yer alan filmler:
● Fatma’dan Sonra 40 Yıl / Sezer Ağgez
● Düet / İdil Akkuş, Ekin İlkbağ
● Anqa / Helin Çelik
● Kim Mihri / Berna Gençalp
● Dinamo Mesken / Ahmet Karanfil, Yusuf Anavatan
● Turkish Delight / Pınar Öğrenci
● Kavur / Fırat Özeler
● Boşlukta / Somnur Vardar
Yarışma Dışı:
● Deutschlandlieder / Almanya Türküleri / Nedim Bora Hazar
● Gök Kubbenin Sevdaları / Mesut Tufan
● Tavuri / Derviş Zaim
SEYFİ TEOMAN EN İYİ İLK FİLM ÖDÜLÜ
Türkiye yapımı uzun metrajlı kurmaca ilk filmlerin aday olduğu Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü jürisinde Berlin Uluslararası Film Festivali idari direktörü Mariëtte Rissenbeek, yönetmen ve yapımcı M. Tayfur Aydın ve yönetmen Nazlı Elif Durlu yer alıyor.
Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü, 2012 yılında kaybettiğimiz yönetmen, senarist ve yapımcı Seyfi Teoman anısına 2013 yılından bu yana veriliyor. Ödül, kazanan filmin yönetmenini sonraki çalışmalarını teşvik etmek üzere 40.000 TL para ödülüyle destekleniyor. Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü, üç yıldır bireysel bağışçıların desteğiyle İKSV'nin Lale Kart Üyelik Programı tarafından veriliyor.
Seyfi Teoman En İyi İlk Film için yarışacak filmler:
● Ölüler İçin Yaşam Kılavuzu / Barış Fert
● Bars / Orçun Köksal
● Yüzleşme / Filiz Kuka
● Sanki Her Şey Biraz Felaket / Umut Subaşı
FIPRESCI – Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Birliği Ödülü
Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) jürisi Ulusal Yarışma, Uluslararası Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması’ndan birer filme FIPRESCI Ödülü verecek. Başkanlığını Klaus Eder’in yapacağı jüride Bojidar Manov, Ekrem Buğra Büte, Marietta Steinhart, Jose Solís ve Yeşim Burul yer alacak.
Hollywood’da Bir Asi: William Friedkin
Festival polisiyeden korkuya, maceradan drama pek çok farklı türde başyapıtlara imza atan usta yönetmen William Friedkin’i bu yıl özel bir bölümle beyazperdeye getiriyor. Cesur hikâyeleri, ikonik aksiyon filmleri, zamanının ötesinde ve çoğu kült yapıtıyla 1970’lerdeki “Yeni Hollywood” akımının öncülerinden William Friedkin festivalin retrospektif bölümünde yer alıyor. Friedkin'in bu yıl 50. yılını kutlayan "Şeytan" dahil, korku ve polisiyeden gerilim-macera ve drama farklı türlerden dokuz filmi festivalde gösterilecek.
William Friedkin retrospektif bölümündeki filmler ABD'nin Türkiye Temsilciliği desteğiyle gösterilmektedir.
● The Boys in the Band /1970
● Kanunun Kuvveti / The French Connection / 1971
● Şeytan / The Exorcist / 1973
● Dehşetin Bedeli / Sorcerer / 1977
● Devriye / Cruising / 1980
● Yaşamak ve Ölmek / To Live And Die In LA / 1985
● 12 Kızgın Adam / 12 Angry Men / 1997
● Böcek / Bug / 2006
● Katil Joe / Killer Joe / 2011
İstanbul Film Festivali’nin Bu Yıl Restore Ettireceği Film:
İntikam Meleği – Kadın Hamlet
İstanbul Film Festivali, Zurich Sigorta işbirliğiyle Türk sinemasının önemli yapıtlarını restore ettirerek gün ışığına çıkarmaya ve bu klasiklerin yeni kopyalarını Türk sinemasına kazandırmaya devam ediyor. Sinemaseverler Dünden Bugüne Türk Klasikleri bölümünde bu yıl Metin Erksan'ın senaryosunu yazıp yönettiği, Hamlet rolünü Fatma Girik'in üstlendiği, 1976 yapımı İntikam Meleği – Kadın Hamlet'i Atlas Post Production tarafından restore edilmiş kopyasından izleyebilecek.
Zaman içinde kült mertebesine ulaşan İntikam Meleği – Kadın Hamlet, 42. İstanbul Film Festivali kapsamında geçen yıl hayatını kaybeden Fatma Girik anısına gösterilecek. İntikam Meleği – Kadın Hamlet, 11 Nisan Salı günü saat 19.00’da Cinewam City’s Nişantaşı’ndaki gala gösteriminde seyirciyle buluşacak.
Genç Ustalar bu yıl da ödüllü
İstanbul Film Festivali'nin geleneksel bölümlerinden Genç Ustalar’da genç yönetmenlerin çektikleri ilk veya ikinci filmlerin alıyor. Türkiye’de ikâmet eden 18-25 yaş arası sinema öğrencilerinden oluşan Nespresso Genç Jürisi, Genç Ustalar bölümündeki filmleri değerlendirecek ve bir filmin yönetmenine yine Nespresso’nun katkılarıyla Genç Usta Ödülü verilecek. Nespresso'nun 3.000 Avro para ödülüyle desteklediği Genç Usta Ödülü, festivalin 18 Nisan akşamı yapılacak kapanış ve ödül töreninde, kazanan yönetmene verilecek.
Festivalin bu yılki Nespresso Genç Jürisi üyeleri Malik Badalov, Aşkım Berberoğlu, Fidan Çaça, Kaan Kavas, Fikret Başar Kaya, Sude Özçalı ve Elif Melisa Özhan.
Genç Usta Ödülü için yarışacak filmler:
● Lanetliler Ağlamaz / The Damned Don’t Cry / Fyzal Boulifa / Fas, Fransa, Belçika
● Tanrının Yarattıkları / God’s Creatures / Saela Davis, Anna Rose Holmer / İrlanda, İngiltere, ABD
● Amerika / America / Ofir Raul Graizer / İsrail, Almanya, Çekya
● Yavaş / Slow / Marija Kavtaradze / Litvanya, İspanya, İsveç
● Ağrı / Ararat / Engin Kundağ / Almanya
● Falcon Lake / Charlotte Le Bon / Kanada, Fransa
● Güvenli Bir Yer / Safe Place / Juraj Lerotić / Hırvatistan
● Kömür / Carvão / Charcoal / Carolina Markowicz / Brezilya, Arjantin
● Elektrikli Düşlerim / I Have Electric Dreams / Valentina Maurel / Belçika, Fransa, Costa Rica
● Otobiyografi / Autobiography / Makbul Mubarak / Endonezya, Polonya, Almanya, Singapur, Fransa, Filipinler, Katar
● Harka / Lotfy Nathan / Fransa, Lüksemburg, Tunus, Belçika
● 6-9 Sessizlik / Silence 6-9 / Christos Passalis / Yunanistan
● İç Bölge / Inland / Fridtjof Ryder / İngiltere
● Hissiz / Numb / Amir Toodehroosta / İran
● 20.000 Arı Türü / 20,000 Species of Bees / Estibaliz Urresola Solaguren / İspanya
Festivalin Yenisi: Heyula
42. İstanbul Film Festivali film seçkilerinden Heyula'nın amacı, sinemada yeni anlatım olanaklarına yer açan ve sinematik dili genişleten filmleri seyirciyle buluşturmak. Yönetmen Burak Çevik'in küratörlüğünü yaptığı seçki, yeni anlatım olanaklarını deneyen, risk alan filmlerden oluşuyor.
● De Humani Corporis Fabrica / Lucien Castaing, Taylor Verena Paravel / Fransa, İsviçre, ABD
● Çok Erken/Çok Geç / Too Early/Too Late / Danièle Huillet, Jean-Marie Straub / Fransa, Mısır
● Herbaria / Leandro Listorti / Arjantin & Çiçek Toplamak İçin / To Pick a Flower / Shireen Seno
● Etten Çiçekler / Human Flowers of Flesh / Helena Wittmann / Fransa, Almanya
● Burada / Here / Bas Devos / Belçika
● Suyun İçinde / In Water / Hong Sang-soo / Güney Kore
● Heyula-Specter Kısa Program 1
o Başlangıçta Kadın Güneşti / In the Beginning, Woman Was the Sun / Sylvia Schedelbauer
o Serçenin Rüyası / The Sparrow Dream / Robert Beavers
o Renate / Ute Aurand
o Mesai Sonrası / After Work / Ben Rivers, Céline Condorelli
o Labirent Sekansı / Laberint Sequences / Blake Williams
● Heyula-Specter Kısa Program 2
o Hafıza Labirentleri / Labyrinths of Memory / Esra Tanrıverdi
o Uzun Günler / Long Days / Selen Solak
o Sergi / Exhibition / Mary Helena Clark
o Bana Bakacak Mısın / Will You Look At Me / Shuli Huang
o Aradaki Dünya / In-between World / Cana Bilir-Meier
o Küllerin Adı İnsandır / Ashes by Name is Man / Ewelina Rosinska
3. Film Festivalleri Sempozyumu
TÜBİTAK’ın “Türkiye’de Film Festivalleri: Yapısı, Ekonomisi, İşleyişi, Seyirci Profili” projesi kapsamında, screenfest: Film Festivali Araştırmaları Dergisi /The Journal of Film Festival Studies tarafından düzenlenen 3. Film Festivalleri Sempozyumu, İstanbul Film Festivali’nin işbirliği ve ev sahipliğinde 7-8-9 Nisan tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi’nde düzenleniyor. Bu yılın sempozyum teması “Film festivalleri, fonlar ve sinema endüstrisi”.
Sempozyumun amacı film festivallerini tüm yönleriyle ele alan akademik bir tartışma platformu oluşturmak.
Akademisyenlere, festival çalışanlarına, sinema eleştirmenlerine ve sinema sektörü profesyonellerine açık olan sempozyum oturumlarına katılmak serbest.
Sempozyumun davetli konuşmacıları, Marijke de Valck (Utrecht University/Hollanda), Skadi Loist (Film University Babelsberg Konrad Wolf /Almanya), Tamara L. Falicov (University of Missouri-Kansas City/ABD), Ana Vinuela (Université Sorbonne Nouvelle/Fransa) ve çevrimiçi konuk Jeske van der Slikke (Hubert Bals Fund-International Film Festival Rotterdam /Hollanda).
Sempozyum İstanbul Film Festivali, Kadir Has Üniversitesi, Goethe-Institut Istanbul, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu, ABD'nin Türkiye Temsilciliği ve Fransız Kültür Merkezi destekleriyle gerçekleştiriliyor.
Festival Biletleri
Festival biletleri 31 Mart Cuma günü 10.30’dan itibaren passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende satış noktaları ve İKSV ana gişeden üzerinden genel satışa sunulacak.
Bilet fiyatları
Hafta içi 11:00 seansları festival başlayana kadar 50 TL.
Hafta içi gündüz seansları (11.00, 13.30, 16.00 ) yalnızca 70 TL, Eczacıbaşı Genç Bilet ile öğrencilere yalnızca 10 TL
Hafta içi 19.00 ve hafta sonu (11.00, 13.30, 16.00, 19.00) tam 90 TL, Eczacıbaşı Genç Bilet ile öğrencilere 10 TL
Tüm 21.30 seansları 90 TL
65 yaş ve üzeri sanatseverlerin tüm seanslara %25 indirim hakkı bulunuyor.
İKSV’nin tüm etkinliklerini destekleyen Lale Kart üyeleri için bilet satış bilgileri
Siyah ve Beyaz Lale Kart üyeleri her zamanki gibi biletlerini gönderilecek kişiselleştirilmiş bağlantı üzerinden talep edebilecekleri indirim kodlarıyla %25; Kırmızı Lale Kart üyeleri ise %15 oranında indirimle satın alabilecek.
Lale Kart üyeleri için ön satış dönemi: 27 Mart Pazartesi 10.30 (Siyah Lale üyeleri), 28 Mart Salı 10.30 (Beyaz Lale üyeleri), 29 Mart Çarşamba 10.30 (Kırmızı Lale üyeleri)
İKSV tarafından 2002 yılından bu yana sürdürülen İKSV Lale Kart Üyelik Programı, dört farklı kategoride bir araya getirdiği kültür sanat dostlarına, vakfın düzenlediği etkinliklerde ayrıcalık ve öncelik sağlıyor. Ön satış dönemini kaçırmamak, öncelik ve indirimlerden faydalanmak için: lalekart.iksv.org
Hediye Kart: Bir Kart Dolusu İKSV
İKSV sevdiklerine özel günlerde “Bir kart dolusu İKSV” hediye etmek isteyen kültür-sanat dostları için üç çeşit İKSV Hediye Kart hazırladı. Tüm İKSV etkinliklerinde geçerli olan 250, 500 ve 1000 TL değerindeki kartlar, bir yıl boyunca İstanbul Film, Müzik, Caz, Tiyatro Festivalleri’nden Salon İKSV konserlerine, +1 Sunar: Gezgin Salon Festivalleri’nden Filmekimi ve İKSV Galaları’na vakfın düzenlediği tüm etkinliklerde kullanılabilir. Ayrıntılı bilgi için: iksv.org
42. İstanbul Film Festivali’nin destekçileri
42. İstanbul Film Festivali bu yıl 20’nin üzerinde kurumun desteğiyle gerçekleştirilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi de festivale tanıtım desteği veriyor.
Festivale destek veren tema sponsorları:
Anadolu Efes “Türkiye Sineması”
Paribu “Dünya Festivallerinden”
Zorlu Holding ‘’Çiçek İstemez”
Ali Muhiddin Hacı Bekir “Antidepresan”
Nespresso ’’Genç Ustalar’’
İstanbul Film Festivali, Zurich Sigorta sponsorluğunda “Dünden Bugüne Türk Klasikleri” bölümüyle Türkiye sinemasının önemli yapıtlarını yıllar sonra yeniden beyazperdeyle buluşturmaya devam ediyor.
Festivale desteğini uzun yıllardır tema sponsorluğu olarak sürdüren Selpak, bu yıl ilk defa Hijyen Sponsoru olarak festivali desteklemeye devam edecek. N Kolay ve Soho House festivale Katkı Sağlayan Kuruluş olarak destek veriyor.
William Friedkin retrospektif bölümündeki filmler ABD'nin Türkiye Temsilciliği desteğiyle gösteriliyor.
Fransız Kültür Merkezi ve Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi, festivalin bu yılki Mekân Sponsorları.
.42. İstanbul Film Festivali’ne Goethe-Institut Istanbul, Unifrance, German Films, Kanada Türkiye Büyükelçiliği, Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu, Portekiz Türkiye Büyükelçiliği / Instituto Camões, İtalyan Kültür Merkezi, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Kore Kültür Merkezi ve Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Dimitrei Cantemir Romen Kültür Merkezi, Avusturya Kültür Ofisi, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu, Lüksemburg’un Ankara Büyükelçiliği, Danish Culture Türkiye, Hırvatistan Başkonsolosluğu, İstanbul Cervantes Enstitüsü ve Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu destek veriyor.
İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın tüm festivallerinde Kurucu Sponsor olarak Eczacıbaşı Topluluğu, İKSV Eğlence Partneri TikTok, İKSV Dijital Dönüşüm Sponsoru Google, İKSV Konaklama ve Mekân Sponsoru olarak The Marmara Group, İKSV Sigorta Sponsoru olarak Zurich Sigorta olarak yer alıyor. Festivale Servis Sponsoru olarak Amerikan Hastanesi, Insider, MindBehind, Plaza OSGB, GFK, SOMERA, boosmart, Wiseback destek veriyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da festivale verdiği teknik destek için KOOP’a teşekkür ederiz.
Festival Kampanyası
42. İstanbul Film Festivali kampanyası TBWA tarafından hazırlandı. Kampanya görsellerinde kullanılan iki göz deseni izleyici ve filmlerin, aynı zamanda yönetmen, oyuncu ve tüm sinema ekibinin de buluşmasını temsil ediyor. Gözlerin içinden çıkan lale motifi ise hem film festivalinin geleneksel Altın Lale ödülünü hem de İKSV logosunda da bulunduğu gibi kültür-sanatı temsil ediyor.
42.İstanbul Film Festivali 7-18 Nisan’da Sinemaseverlerle Buluşuyor
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali, bu yıl 42. kez sinemaseverlerle buluşuyor.
DİĞER HABERLER
Rober Hatemo ve Yıldız Tilbe’den Yılın Şarkısı: “Bu Delikanlıyı Unutamazsın”
Türk pop müziğinin iki efsane ismi hayranlarını büyüleyecek projede bir araya geliyor.
“Prenseslere özel bir yılbaşı…”
“Altın Portakal Heyecanı Başlıyor!”
“Yeni Tekniklerle Vücudunuzu Yeniden Tasarlayın”
“Hatice Gökçe’nin Başarısı Çin’e Uzandı!”
“Deprem Çantasında Bulunması Gereken Malzemeler”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32