Umudu ve gücünü kadınlardan alan, kadınlar tarafından kadınlar için yapılan, bu yıl hırpalanan-susturulan-görmezden gelinen tüm kadınlara ithaf edilen festival, on dokuz ülkeden kadınlar ve filmlerini ağırlayacak.
Festival, tema bölümleri, toplu gösterimler, açılış, kapanış etkinlikleri, 5. Altın Bamya Ödülleri, söyleşiler ve atölyelerle, 15-23 Mart’ta İstanbul’da, 30-31 Mart’ta İzmir, 6-7 Nisan’da Sinop, 13-14 Nisan’da Bitlis’te sizlerle olacak!
FESTİVALDE NELER VAR:
Kadınların Sineması bölümünde dünyadan ve Türkiye’den, kadınların son yıl-larda yaptığı her türden filmleri derledik.
Bedenimiz Bizimdir bölümünde dünyanın dört bir yanından kadınların bedenimiz bizimdir diyen filmleri yer alıyor.
Kendine Ait Bir Cüzdan bölümünde kadınların cüzdanlarıyla da kendi ayakları üzerinde durma hikayelerini derlediğimiz filmler izleyeceksiniz. Cins-iyet-ler bölümünde ise cinsiyet ve cinsel kimlik meselelerine dair filmlere yer verdik.
Women Make Movies seçkisi Filmmor-Women Make Movies dayanışmasının ürünü, birlikte hazırladığımız özel bir seçki.
Mor Kamera Umut Veren Kadın Sinemacı Ödülü: 10 yıldır kadınların yarışmaya değil dayanışmaya, yan yana olmaya ihtiyacı var diyerek yarışma yapmaktan imtina eden festivalimizde yine yarışma yok ama artık bir dayanışma ödülü var. Bu dayanışma ödülü:
Kadınların edilgen, geleneksel, cinsiyetçi olmayan temsillerine, Muhafazakar/ataerkil baskının kıskacında kadınların öznelik, öznellik, direnç, eylem ve düşlerine alan açan filmlerin yönetmenlerine verilecek.
Toplu Gösterimler: Kadınların sinemasının ilham ve güç veren iki özgün yönetmeni: Yeni Türkiye sinemasının “auteur”lerinden Yeşim Ustaoğlu ve filmlerinde kadın erkek ilişkilerini mizahi bir dille yeniden yapılandıran Doris Dörrie toplu gösterimleriyle festivalde.
11. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali Başlıyor!
15-23 Mart’ta İstanbul’da, 30-31 Mart’ta İzmir, 6-7 Nisan’da Sinop, 13-14 Nisan’da Bitlis’te sizlerle olacak!
DİĞER HABERLER

Miley Cyrus 30 Mayıs’ta Yayınlanacak Yeni Albümü Something Beautiful’u Duyurdu!
Merakla beklenen dokuzuncu stüdyo albümü Something Beautiful’un kapağını resmi olarak paylaştı.
“Tita’nın sonbahar/kış renkleri”
“Doğru Beslenerek Mükemmel Cilde Sahip Olun”
“Fifth Avenue By Halle Berry Koleksiyonu Deichmann’da Zamanı Durduruyor”
“Celal ile Ceren Gülme Krizine Sokuyor!”
“Gerçek Aşkı Bulmak ve Yıllarca Bırakmamak İçin...”
“Son Samuray hafta sonunun bir numarası!”
“İftar Sofralarında Bu Konuları Konuşmaktan Kaçının!”
“Çilek Tadı ”
“Songül Öden Yılın Son Oyununu İranlı Kadınlara İthaf Etti!”



REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32