Abdi ipekçi cd.No:5/3
Arzu apt.D:4 NİŞANTAŞI
0212 2962880-81
info@emrecicek.com
www.emrecicek.com
Mezoterapinin Diğer Tedavi Şekillerinden Farkı Nedir?
Sistemik yolla alınan ilaçlar kan yoluyla tüm vücuda yayılabildiği için hastalıkla ilgisi olmayan ancak o ilaçtan etkilenebilen diğer organ ya da dokuları da etkileyecektir ve istenmeyen yan etkiler oluşabilecektir.
Mezoterapi ise sadece sorunlu bölgeye küçük miktarlarda yapılan mikroenjeksiyonlarla, hiç bir istenmeyen yan etkiye neden olmaksızın problemi çözecektir. Mezoterapide ilaçların uygulandığı hedef dokudan emilimi çok az olduğu için sistemik dolaşıma ilaç geçişi de yok denecek kadar azdır.
Mezoterapi estetik amaçlı olarak selülit tedavisi ve bölgesel zayıflama başta olmak üzere, damarsal lekeler, çeşitli cilt problemleri, skar revizyonu (ciltteki nedbe dokularının iyileşmesi), cilt yaşlanmasını ve saç dökülmesini engellemek amacıyla yaygın olarak başarılı bir şekilde kullanılmaktadır.
Mezoterapi Nasıl Etki Eder?
Kozmetik amaçlı mezoterapide; homeopatik ajanlar, farmasötikal ajanlar, vitaminler, bitki ekstraktları (özütleri) içeren ilaçlar mikroenjeksiyon tekniğiyle cilt ve cilt altına uygulanır. Enjekte edilecek ilaçlar kişiye, problemin olduğu bölgeye ve amaca uygun şekilde seçilmektedir. Bu şekilde o bölgedeki kan dolaşımı, lenfatik dolaşım, immün cevap, bağ doku, hücrelerin çalışması ve çoğalması düzenlenir.
Mezoterapi Nasıl Uygulanır?
Uygulama sahası dezenfekte edildikten sonra seri bir şekilde dermis içine veya altına mikroenjeksiyonlar uygulanır.
Mezoterapi, çok ince ve kısa iğne uçları ( 4-6mmlik, 29G-30G iğneler ) kullanılmak suretiyle uygulanan bir yöntemdir. Hissedilen ağrı iğnelerin boyutlarıyla paralel olarak oldukça azdır. Uygulama bölgesi ender olarak lokal anestetik kremler veya spreyler aracılığı ile uyuşturularak tüm hissin kaybolması da sağlanabilir.
Yapılan Enjeksiyon Sayısı ve İşlemin Maliyeti Nedir?
Hastaya, hastalığa ve enjeksiyonun yapılacağı bölgenin genişliğine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Hastalığın ciddiyetine ve vücut yapısına göre cevap değişir. Ancak genel olarak 2-3 seansta sonuç alınmaya başlar TOTAL seans sonu 8-10 cm e kadar incelme sağlanabilmektedir.
Mezoterapi Kimler İçin Uygun Değildir?
Deri enfeksiyonu, aktif herpes enfeksiyonu veya herpese yatkınlık,Psoriazis (Sedef hastalığı),Gebelik,İnme (felç), İnsülin bağımlı diabetes mellitus (şeker hastalığı),Kanser,Kan pıhtılaşma bozukluğu,Çoklu ilaç tedavisi gerektiren kalp hastalığı,Otoimmün hastalıklar,Alerjik reaksiyonlar bulunan kişilerde mezoterapi uygulanmaz.
Mezoterapinin Yan Etkileri
Enjeksiyon bölgesinde geçici kızarıklık, kabarıklık, kanama ve çürükler olabilir. Bu problemler geçicidir ve en çok 2–3 gün sürer. Cellulyse uygulaması sırasında yanma hissi ve uygulama sonrası dermiste düzensizlik olabilir. Kullanılan maddeler sistemik dolaşıma karışmaz. Bu nedenle vücudun diğer bölgelerinde sistemik yan etki olmaz.
Mezoterapi Uygulaması Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Mezoterapi uygulamasından en az 2–3 gün önce Aspirin ve diğer NSAID (romatizma ilaçları) ilaçların kullanılmasının bırakılması önerilir.
Mezoterapi uygulaması ardından ilk 8 saat boyunca banyo yapılmamalı, bölgeye su değdirilmemeli, uygulama bölgesine herhangi bir krem sürülmemeli ve spor yapılmamalıdır.
İlk 2 gün boyunca güneşlenmemek gerekir.
Mezoterapi uygulamasından en az bir hafta sonra diğer başka bir uygulama (peeling, botox, dolgu enjeksiyonu, cilt bakımı, vb.) yapılabilir.
Dr.EMRE ÇİÇEK
Abdi ipekçi cd.No:5/3
Arzu apt.D:4 NİŞANTAŞI
0212 2962880-81
info@emrecicek.com
www.emrecicek.com
Dr. Emre Çiçek
YAZARA E-POSTA GÖNDER