Tırnaklarda sade manikürler ve soft renkler geride kaldı. Sıradan tırnakları renklendirmenin yolu, son yıllarda vazgeçilmez hale gelen protez tırnaklar ve farklı renkli kalıcı ojeler. 2022/2023 sonbahar-kış tırnak trendleri ile ilgili önemli noktaları, son dönemin en başarılı tırnak sanatçısı anlatıyor.
Söz konusu trendler olunca yeni sezona yeni tırnaklarla girmek gibisi yoktur. Sonbahar kış aylarının trendleri daha çok koyu tonlar olmasıyla beraber yine nail artlarımız revanşta. Uzman eller tarafından adeta bir ressam işçiliği ile işlenen tırnak modelleriyle şık bir örnek olarak görünebilirsiniz diyen başarılı tırnak sanatçısı ve protez tırnak eğitmeni Atiye Çolaklı, bu tip detaylar uzman ve tecrübeli kişiler tarafından yapıldığı takdirde, kusursuz bir görüntünün yakalanabileceğini belirtti.
UZUN SÜRELİ ESTETİK GÖRÜNTÜ İÇİN PROTEZ TIRNAKLAR
Birbirinden güzel desenlerle süslenmiş protez tırnaklarla bakımlı ve harika görünen ellere sahip olmak için tırnak bakımının düzenli yapılmasını gerektiğini belirten Atiye Çolaklı, ‘‘. Protez tırnak birçok çeşidi bulunan, tırnakların daha sağlıklı ve uzun görünmesini sağlayan bir uygulama. Protez tırnak yaptırırken tırnak yatağının boyuna, genişliğine uygun formda tırnak şekli seçilmeli ve uygulanmalıdır. Kişinin tırnak yatağı ile bağlantılı tırnağın daha zarif görünmesini törpü çeşidi ile sağlayabiliriz ve toplamda yedi adet törpü çeşidi vardır. Tırnak etlerini yapısına bağlı olarak da manikür tercih edilmektedir. Uzman kişi, tırnak etinin yapısı ile ilgili olarak doğru olan sistemi tercih eder ve müşterinin isteğine bağlı olarak törpü ile tırnağı şekillendirebilir.’’ ifadelerini kullandı.
HANGİ TARZLAR ÖN PLANDA?
Tek tip tırnaklar yerine bildiğiniz üzere son dönemde desenli tırnaklar, stiletto balerin ve badem şekilleri ön planda. Bordo, kırmızı, siyah tonlarının beraberinde nude, kahve ve pastel tonların öne çıktığını vurgulayan Çolaklı, ‘‘Nasıl ki 80 ve 90’lar tarzı vintage olarak geri geliyorsa, tıpkı tırnaklarda da aşırıya kaçılmamış, daha feminen ve aynı zamanda maskülen diyebileceğimiz, doğal görünümü bozmayan renk, boyut ve desenler tercih ediliyor. Özellikle frenç, temiz ve bakımlı bir görüntü arayan kadınların tercihi olan bir tırnak şekillendirme işlemi. Tırnak uçlarının beyaz, kalan kısmın ise şeffaf bir renk ile renklendirilmesi ve üzerine de cila geçilmesi ile tamamlanan bir işlemdir. Günlük kullanım için oldukça idealdir.’’ dedi.
BU NOKTALARA DİKKAT!
Her konuda olduğu gibi protez tırnak konusunda da doğru uygulama kusursuz ve estetik bir görünüm için oldukça önemli. Tırnak sanatçısı Atiye Çolaklı, desenli protez tırnakların uygulamasında ve uygulama yaptırırken nelere dikkat edilmesi hakkında şu ifadeleri kullandı:
‘‘Protez tırnak uygulaması yaptırırken olduğu kadar, yaptırdıktan sonra da dikkat edilmesi gereken birçok nokta var. Protez tırnak uygulaması yaptırırken, manikür ve tırnak uzunluğu müşterinin isteğine göre ve uzman yönlendirmesine göre değişebiliyor. Kişi tırnak yatağından çok daha uzun bir tırnak yaptırmamaya özen göstermelidir. Çünkü tırnak yatağı, üzerindeki malzemeyi taşıyamadığı takdirde, estetik güzellik oluşturulmaya çalışılırken daha kötü sonuçlara sebep olabilir. Protez tırnak bakımları aksatılmamalı, tırnaklar çok sert darbelerden korunmalıdır. Bizler de onlara bu konuda yol gösteriyoruz. 2022/2023 sonbahar-kış sezonunda kahve, pastel ve kireç beyazı tonlar revaçta olsa da elbette son söz müşterilerimizin.
Tırnak Trendlerinde Sonbahar Alarmı!
Bakımlı ve güzel görünen eller için tırnak bakımı en önemli nokta.
DİĞER HABERLER
Güzelleşmek İçin 6 Öneri!
Bazı güzellik efsaneleri günlük hayatımızda yer etmiştir. Bunlar nedir? Doğru mudur?
Doğal Yollarla Diş Beyazlatmak Mümkün
Beyaz dişler ve ışıltılı bir gülümsemeye sahip olmak herkesin isteğidir.
“60’ların Retro Modu Ole by Koton’un Sonbahar-Kış Koleksiyonuyla Geri Dönüyor”
“Mavi Defilesi Berlin Moda Haftasında…”
“İlk Buluşmada Yapılmaması Gereken 4 Şey!”
“Koç Burcuna Özel Dekorasyon Önerileri”
“Evlenme Yaşı Mutluluğu Etkiliyor ”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32