Cilt ürünleri hakkında bilmeniz gerekenler
Nemlendiriciler, temizleyiciler ve kamuflaj amaçlı yüz kozmetikleri ile ilgili bilmek istedikleriniz...
En iyi arkadaşınız olacaktır. Nemlendiriciler olmadan deriniz erken yaşlanacaktır.Derinize uygun nemlendiriciyi bulmanız gerekir. kimi ürün deri tipinize göre çok ağır olup gözeneklerinizi tıkayabilir. Piyasada hem nemledirici olup hem de AHA içeren ürünler de bulunmaktadır. ancak herşeye rağmen pürüzsüz bir deri için önceliğin nemlendiriciye verileceğini unutmayın. Burada amaç gözeneklerinizi tıkamadan derinin doğal nemliliğinin deri içinde tutulmasıdır. Nasıl lanse edilirse edilsin bir ürün ancak derinin en üst tabakasına nüfuz edebilir.
Nemlendiricilerle ilgili öneriler
Normal deri:
Çok hafif, su bazlı bir ürün kullanın. Belki de sadece kuru görünen bölgelere uygulamanız yeterli olacaktır.
Kombine deri:
Çok hafif, su bazlı ürünleri kullanın. Yağlı/akne eğilimli deri:yağsız bir üründen az miktarda kullanın. Ya da kuru bölgelere uygulayın.
Kuru deri:
Geceleri nemlendirici bir maske kullanın ve yatmadan önce temizleyin.
Duyarlı deri:
Hafif bir nemlendiriciyi kullanmaya başlamadan önce ya kulak arkanıza ya da çenenizin altına sürerek test edin.
Tonikler
Toniklerin farklı işlevleri olabilir. Bazıları toniklere hiç ihtiyaç olmadığını temizleyicinizin çıkarmadıkları için başka bir temizleyicinin kullanılmasının uygun olduğunu söylemektedirler.Duyarlı derisi olan kimi kişiler tonik kullanamayabilirler.
Temizleyiciler
Kaliteli, suyla kolayca giderilebilen, göz, burun gibi mukozalarınızı tahriş etmeyen ve deriyi aşırı kurutmayan bir temizleyiciyi tercih edin. Her gece yatmadan önce yüzünüzü yıkamayı unutmayın.
Köpüklü temizleyiciler:
Bu tür temizleyiciler normal deriyi temizlemek için yeteri kadar nazik olabildikleri kadar yağlı T-bölgesini (alın-burun-çene) temizleyebilecek kadar da güçlüdür. Uygulandığında iğne batma hissi uyandırmamalı ve deriyi aşırı kurutmamalıdır.
Jel temizleyiciler:
Bu tür temizleyiciler daha az tahriş edici ve çoğu yüz sabununa göre daha az baziktir. Kombine ve yağlı derilere uygundur, çünkü içeriklerinde yağ bulunmaz. Kolaylıkla suyla giderilebilirler ve gözenekleri tıkamazlar.
Suda çözünen temizleyiciler:
Her tür deri tipine uygundur. Deriyi tahriş etmezler.
Süt temizleyiciler:
Normal, kombine ve yağlı deriler için formüle edilmiş olanları vardır. Ancak gözenekleri tıkayabilirler.
Losyon temizleyiciler:
Yağsız ve yağlı tipleri bulunmaktadır. Yaşlı derisi olanlar ve kurumaya eğilimli deriler için uygundur. Kışın kuru ve kaşıntılı derisi olanlar kullanabilir. Duyarlı deriler için de uygun temizleyici türüdür. Ancak ürünün içindekilere dikkat etmeniz gerekir. Örneğin fındık yağı kimi derilerde duyarlılık yaratabilir. Yağsız temizlik losyonları AHA (alfa hidroksi asit) veya glikolik asit içerebilir. Bu tür temizleyiciler kombine derisi olanlara yararlı olabilir.
Temizleyicilerle ilgili öneriler
Normal deri:
Suda çözünen temizleyici veya hafif temizleme sütü
Kombine deri:
Köpüklü temizleyici faydalı olabilir. Salisilik asit içeren temizleyici yararlı olabilir. Salisilik asit, hem deriyi yumuşatır hem de deri düzensizliklerine neden olan bakterileri uzaklaştırır.
Yağlı/akneye eğilimli deri:
Salisilik asit içeren jel ve losyonlar. Salisilik asit, hem bakteri birikimini önler hem de yağ üretimini azaltır.
Kuru deri:
Temizlik sütleri ve hafif suda özünen temizleyiciler.
Duyarlı deri:
Kuru deri için geçerli olanlar.
Kamuflaj amaçlı yüz kozmetikleri
Yüzdeki renk ve kontur düzensizliklerini örtmek amacıyla kullanılmaktadır.
Kontur düzensizliklerinin örtülmesi
Buradaki prensip, koyu tonlar bir çıkıntının daha geride açık renkler de bir girintinin daha önde görünmesine neden olurlar. Nedbeli bir yüzde düz bir görünüm elde edilmesi bu yolla elde edilebilir.
Bu amaçla en uygun ürünler pudralı allıklardır. Açık tonlanması gereken alanlar açık pembe ve koyutulması gereken yerler bronz renkte tonlanabilir.
Bu prensipler yüzün şeklini, alnın büyüklüğünü, çenenin ve burnun konturunu optimize etmekte de kullanılabilir.
Mükemmel yüz oval ve hatta simetriktir. Oval bir yüz, genişliğinin 1,5 katı
uzunluktadır ve en geniş olduğu alın bölgesinden en dar olduğu çene ucuna doğru gitgide genişliği azalmalıdır.
Yüz yukardan aşağıya doğru üç eşit parçaya ayrılır:
1) Alından glabellaya (alın ile burun kökünün birleştiği nokta) kadar, 2) Glabelladan subnasaleye (burnun üst dudak ile birleştiği nokta) arası ve 3)subnasaleden çene ucuna. Kulaktan kulağa da 5 eşit parçaya bölünür, her bir parça bir göz genişliği kadardır.Örneğin yuvarlak bir yüzün yan sınırları daha koyu tonlanarak genişliği daha azmış izlenimi verilerek yüzün daha oval görünmesi sağlanabilir. Uzun bir yüz ise alın ve çene bölgesinde koyu tonlanarak daha kısa imiş gibi gösterilebilir. Kare bir yüzde ise her iki çenenin kenarları koyu tonlanarak yumuşatılabilir.Aynı teknik alın ve çenede de kullanılabilir. Alnı kısa olan kişilerde saç çizgisinin altına açık tonlar, alnı geniş olan kişilerde ise koyu tonlar uygulanmalıdır.
Geride bir çenede ise çene ucuna ve kenarlarına açık tonlar uygulanmalıdır.Ancak bu tekniklerin geçici bir çözüm sağlayabildiği ve cerrahinin yerini tutmayacağı unutulmamalıdır.
Renk düzensizliklerinin örtülmesi:
Pigmentasyon defektleri ya altta yatan deri tonlarının hiçbirinin görünmesine izin vermeyen opak kozmetikler uygulanarak ya da komplementer (tamamlayıcı) renkler uygulanarak gerçekleştirilebilir. Örneğin kırmızı pigmentasyon defektleri kırmızının komplementer rengi olan yeşil fondöten uygulanarak örtülebilir. Kırmızı deri renginin yeşil fondöten rengi ile karışması kahverengi bir ton verir ve bu da başka bir fondötenle daha rahatlıkla örtülebilir. Sarı tonlar ise komplementer rengi olan mor ile bezenerek daha kahverengi tonlar elde edilebilir.Arzu edilen renkten daha açık ya da koyu olan deri bölgeleri yeterli miktarda kahverengi içeren fondötenle gizlenebilir.
Uygulama teknikleri
En popüler kamuflaj fondötenleri krem formundadır ve önceden ısıtılmak için ele uygulanır. Bu ürünler uygulama sürelerinin uzun olması, iyi kapama özellikleri, en az uygulama yeteneği gerektirmesi, mükemmel örtücülüğü ve çoğu kişi için yeteri kadar dayanıklı olması ile en kolay olanlarıdır.İlkin kişinin doğal deri rengine en yakın bir makyaj tabanı seçilmelidir.
Genellikle bir karışım yapmak gerekir. Ancak 3 renkten fazlası kullanılmamalıdır. Aksi takdirde balçıkımsı bir renk elde edilebilir.Fondöten rengi seçildikten sonra kişinin soluk yüzü varsa sarı ile, kırmızı yüzü varsa kırmızı ile karıştırılmalıdır. İyi bir renk uyumu elde etmek isteniyorsa son fondötende tüm yüz tonları bulunmalıdır. Karıştırma genellikle az miktarda makyaj malzemesinin elin sırtına uygulanması ile yapılır. Böylece hem karıştırmak için uygun bir yüzey, hem hemen yüzün yanına getirerek rengin kıyaslanması için kolaylık sağlanmış olur hem de ürün kolayca karıştırmak için ısıtılmış olur.Son fondöten nedbeli bölgeye sürülmez tıp tıplanır ve daha sonra yüzün ortasından saç çizgisine kulaklara ve çene altına doğru uygulanır. Daha doğal bir görünüm elde etmek için üzerinden fırça ile geçmek gerekir.
Tıptıplamak çok önemlidir çünkü nedbede makyaj malzemesinin tutunabilmesi için deri ek yapıları (kıl ve yağ bezleri gibi) bulunmamaktadır. Sürüldüğünde bu bölgelerde makyaj malzemesi kalmayacak ve silinecektir. Kozmetik gerçek anlamda deriye bastırılmalı ve kuruması için 5 dakika beklenmelidir.Bu kuruma süresinden sonra renksiz talk bazlı ince granüllü bir pudra bulaşmasını engellemek, kullanım süresini uzatmak, suya dayanıklılık sağlamak ve mat bir görünüm elde etmek için uygulanmalıdır. Kamuflaj makyajı bu pudra ile kullanılmak üzere dizayn edilmiştir ve pudrasız istenen etkiyi göstermez. Pudra fondötenin üzerine toz halinde bırakılma
DİĞER HABERLER
Güzelleşmek İçin 6 Öneri!
Bazı güzellik efsaneleri günlük hayatımızda yer etmiştir. Bunlar nedir? Doğru mudur?
Doğal Yollarla Diş Beyazlatmak Mümkün
Beyaz dişler ve ışıltılı bir gülümsemeye sahip olmak herkesin isteğidir.
“Ruhsal Bağışıklığı Güçlü Tutmak İçin 9 Öneri”
“Gülse Birsel`in Yeni Filmi Aile Arasında`nın Basın Toplantısı Yapıldı!”
“Kepek Problemi mi Yaşıyorsunuz?”
“Istanbul Fashion Week’te Kral Sizleri Şatosu’nda Ağırladı!”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32