"Yeni şeyler bilmek lazım" düşüncesinden yola çıkan Hayat Bilgisi'nin ikinci dönem kayıtları başladı. Derslerin 4 ve 8 hafta olduğu Hayat Bilgisi'inde yeni dönem dersleri Nisan ayında başlayacak. 7'den 77'ye herkesin katılabileceği Okul'da sanat tarihinden sihirbazlığa, televizyonculuktan tiyatroya kadar çok sayıda konuda ders almak mümkün. İkinci dönemde yeni eğitmenler de Hayat Bilgisi'ne katıldı. Yeni açılan dersler ise şunlar: Mehmet Ulusel "Kitap Tasarımı-Eskizden Matbaaya", Koray Löker "Sosyal Medya Yönetimi", Ragıp Duran "Eski Medya-Yeni Medya". Hayat Bilgisi'nde ücretsiz günlük seminerler de başladı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Bülent Erkmen seminerinin ardından, 14 Mart Cuma saat 19.00'da Ruşen Çakır siyasetteki son gelişmeleri Hayat Bilgisi'nde değerlendirecek. Derslerin Asmalımescit'teki binada gerçekleştirildiği Hayat Bilgisi ile ilgili detaylı bilgiye www.hayatbilgisi.co ya da www.hayatbilgisiokulu.com adreslerinden ulaşmak mümkün.
Hayat Bilgisi'nin açılış sürecinde amaçlarına ulaştıklarını ifade eden Kurucu Ortak Cem Akaş, yeni dönemle ilgili olarak şunları söyledi: “Hayat Bilgisi'ne büyük bir ilgi oldu. Kendi alanlarında yetkin isimlerden yüz yüze ders almanın herkes için önemli bir ihtiyaç olduğu ortaya çıktı. Örneğin Kurtcebe Turgul'dan reklam ya da Can Sertoğlu'ndan müzik endüstrisi ve menajerlik dersi alan katılımcılar okullarda görmedikleri bilgilere kısa zamanda ulaştıklarını belirtiyorlar. Bizim de Hayat Bilgisi'ni kurarken amacımız buydu zaten. İlk dönem dersleri aynen devam edecek. Ayrıca ikinci dönemde kadromuza yeni isimler de katıldı. Sosyal medya bu konuların başında geliyor. İletişim Yayınları Sosyal Medya Sorumlusu Koray Löker bu alanda çok önemli bir isim. Ragıp Duran da değişen medya dinamiklerini, katılımcılara anlatacak. Mehmet Ulusel de kitap tasarımı dersleri verecek. "
Önümüzdeki dönem hedeflerini de anlatan Kurucu Ortak Azmi Karaveli Hayat Bilgisi'nin üniversite öğrencileriyle yetişkinlere yönelik önemli bir platform olduğunu belirtti: "Hayat Bilgisi ‘Yeni şeyler bilmek lazım’ diyenler için bir merkez, bir tür ‘hayat üniversitesi’ de diyebiliriz. Katılımcılara, ‘yoğunlaştırılmış ve içeriden’ bilgi sunuyor. Kendi alanlarının en saygın isimleri ilk defa Hayat Bilgisi'nde bir araya geliyor. Televizyonculuğun duayen ismi Nuri Çolakoğlu'ndan televizyonculuk, Silsile filminin yönetmeni Ozan Açıktan'dan reklam yönetmenliği, Pera Müzesi Genel Müdürü Özalp Birol'dan sanat yönetimi, kendisi de CEO olan Kanat Emiroğlu'ndan liderlik ve strateji, 2013 yılında yılın reklamcısı seçilen Kurtcebe Turgul'dan reklamcılık dersleri almak büyük bir fırsat. Dolayısıyla, eğitimi veya mesleği ne olursa olsun, ‘yeni hayat’larına ilişkin ‘geçerli’ bilgi sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiren bir platform Hayat Bilgisi.”
Sanat, Edebiyat, Tarih, Siyaset, İş…
Hayat Bilgisi, katılımcılara çok sayıda ilginç ve önemli alternatif sunuyor:
Esra Aliçavuşoğlu - “Sanat Tarihi-Mağaradan Picasso'ya” ve "Mitoloji ve Görsel Sanatlar”
Cem Akaş - “Yayıncılık ve Editörlük”, “Çeviri - İngilizce” ve “Yaratıcı Yazarlık ve Anlatı Yönetimi”
Mehmet Ulusel - "Kitap Tasarımı:Eskizden Matbaaya "
Nuri Çolakoğlu - “Nasıl Televizyoncu Olunur?”
Koray Löker -"Sosyal Medya Yönetimi"
Ragıp Duran -"Eski Medya-Yeni Medya
Ahmet Kuyaş- "Hızlandırılmış Cumhuriyet Tarihi"
Kanat Emiroğlu - "Liderlik ve Strateji: CEO Dersleri"
Kurtcebe Turgul - “Reklamda Yaratıcılık Çok mu Lazım?”
Uşun Tükel - "Çizgi Dışı Sanatçılar"
Ahmet Levendoğlu – “Tiyatroya Dair Her Şey”
Ozan Açıktan - “Reklam Yönetmenliği”
Özalp Birol - “Sanat Yönetimi”
Can Sertoğlu - “Müzik Endüstrisi ve Müzik Menajerliği”
Hakan Erdem - “Osmanlı’nın Son Yüzyılı”
Süreyyya Evren - “21. Yüzyılda Siyaset”
Yetkin Başarır - "Tasarım ve Görsel Algı"
Ali Kabaş ve Yetkin Başarır - “An'ı Dondurmak"
Kubilay Tunçer -“Sihirbazlık: Kuram ve Uygulama”
Ergün Turan - "Analogdan Dijitale Fotoğraf"
Kişiselleştirilmiş Danışmanlık Hizmetleri
Hayat Bilgisi, yelpazesi hızla genişleyecek olan bu konular dışında, ayrıca aşağıdaki başlıklarda ‘kişiselleştirilmiş danışmanlık hizmetleri’ de sunuyor:
• Roman Terapisi: Roman yazıyorsunuz, ama yazamıyorsunuz! Yazınsal tarzınıza uygun roman terapisti, sizi dinlemeye, roman yazım süreci boyunca da sadık okurunuz ve eleştirmeniniz olmaya hazır.
• Kütüphane Danışmanlığı: Yeni bir kütüphane kurmak istiyorsunuz. Konunun uzmanları, Türkiye’de ve yurtdışında yayımlanmış kitaplar arasından kütüphanenizi kuruyor.
• Okuma Listesi Danışmanlığı: Hemen okumaya başlamanız gereken kitabın adını öğrenmek ve arkasının geleceğini bilmek istiyorsunuz. Danışmanınız, yıllık okuma programınızı oluşturuyor ve yıl içinde düzenli olarak güncelliyor.
• Diskotek Danışmanlığı: Müziği seviyorsunuz, ama ne dinleyeceğinizi, neyin iyi olduğunu kestiremiyorsunuz. Danışmanınız, yalnızca albüm listeleri çıkarmakla kalmıyor, bizzat diskoteğinizin oluşturulmasını da üstleniyor.
• Sinematek Danışmanlığı: Filmleri seviyorsunuz ve elinizin altında, sevdiğiniz ve seveceğiniz filmlerden oluşan bir sinematek bulunsun istiyorsunuz. Danışmanınız, dilediğiniz kapsamda bir film koleksiyonu hazırlıyor.
• Gezi Danışmanlığı: Gideceğiniz yerde ne yenir, ne içilir, nereleri görmeli, hangi operalar kaçırılmamalı, hangi sergi olay yaratıyor… Danışmanınız sizin için araştırıp gezi programınızı düzenliyor.
Medya Çalışanları İçin Hayat Bilgisi 2.Dönem Ders Kayıtları Başladı!
“Okula benzemeyen bir okul” olan Hayat Bilgisi güçlü kadrosuna yeni isimler ekledi.
“Anne Adayları Bahar Sizi Yormasın !”
“Kronik Yorgunluğa ‘Egzersiz Aşısı’ Önerisi”
“Ruhsal Bağışıklığı Güçlü Tutmak İçin 9 Öneri”
“Kırmızı Kıvılcım ve Elegans!”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32