Prof.Dr. Erdem Tezel, Oxford Üniversitesi yayınevi tarafından "Yılın Sözcüğü" seçilen ve kişinin telefon kullanarak kendi fotoğrafını çekip internette paylaşması anlamına gelen selfie'nin kişilerin kusurlarını gözler önüne sermeye başladığı için estetik ameliyata yönlendirdiğini söyledi.
'KİŞİLER DEĞİŞİK AÇILARDAN KENDİLERİNE BAKILINCA KUSURLARINI GÖRMEYE BAŞLADI'
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Tezel, kişilerin kendilerine selfie çektirdikten sonra fotoğrafıyla başvurduğunu belirterek şöyle konuştu: "Dünyada Facebook ve Twitter gibi sosyal ağların artmasıyla beraber kişilerin 'selfie' yani telefonu ile çektikleri fotoğraflarını sosyal ağlarda paylaşılması giderek arttı. Bununla beraber insanlar pozlarını değişik açılardan görünce, kusurlarını da görmeye başladı. Birbirlerine de bu kusurları söylemeye başladılar. Bu şekilde biz plastik cerrahlara başvuran çok sayıda insan var. Selfie fotoğrafıyla başvuruyor ve 'Bu fotoğrafta kusurlu çıkıyorum. Ben aslında burnumu çok güzel zannediyordum ama yandan fotoğrafımı çektim. Paylaştığım arkadaşlarımda aynı fikirdeler. Çok kötü duruyor burnum', 'Aslında burnum çok güzel ama gülerken çok çirkin oluyor’ gibi şikayetlerle bize başvuran kişi sayısı hem Türkiye’de hem de dünya da çok fazla arttı. Amerika’daki doktorlar da aynı noktaya temas ediyorlar."
'FOTOĞRAFTA KUSURLAR ÇOK KESKİN ORTAYA ÇIKIYOR'
Fotoğrafın, kişinin kusurlarının çok keskin ortaya çıkmasını sağladığına dikkat çeken Prof. Dr. Erdem Tezel, sözlerini şöyle sürdürdü. "Kusurları ortaya çıkardığı gibi bizdeki hataları da ortaya çıkarıyor. Eğer ameliyatta bir iz bıraktıysak çekilen fotoğrafta ortaya çıkıyor. Dolayısıyla iz bırakmayan yöntemlere yönelmemize teşvik oluyor. Bu bağlamda selfie'de yüz estetikleri ön plana çıkıyor. İzsiz yapılan burun estetikleri, izsiz yapılan endoskopik yüz estetikleri ön planda. Bunlarla hem hastaların işaret ettiği kusurları gidermek mümkün hem de hastaya ameliyatlı damgasını vurmadan, kimsenin doğal güzelliğini bozmadan daha güzelliğe taşımak mümkün."
İZSİZ KIKIRDAK TESPİT YÖNTEMİ
İnsanların ameliyat olurken iz bırakmayan yöntem istediğini ifade eden Prof.Dr. Erdem Tezel, hastaların ameliyattan hemen sonra çektikleri fotoğrafları kendileriyle paylaşarak ne kadar güzel çıktıklarını söylediklerini dile getirdi. Prof.Dr. Erdem Tezel, hastaların en çok burun ameliyatı için geldiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle açık yapılan burunlarda cep telefonu ya da fotoğraf makinesiyle aşağıdan yapılan çekimler de burnun orta bölmesindeki kesi çok belirgin ortaya çıkıyor. Dolayısıyla kapalı tekniğe daha çok yöneldi insanlar.
Bizim de geliştirdiğimiz 'İzsiz Kıkırdak Tespiti Yöntemi' var. Bu yöntemi kullanıyoruz. Bununla burundaki kusuru çok rahat çözebiliyoruz. Bu hem çabuk hem de tam adrese teslim. Yani gülerken insanın burnunun ucu düşüyorsa, bunu engellemeye yönelik veya burnunda hafif bir kavis var ama ucu düşük olduğu için bu çirkin gözüküyor. Aslında çoğu insan artık oyuk, kalkık burunları istemiyor. 'Ben doğal kavisini seviyorum ama ucu çok kötü' diyor. Bunları düzeltmeye yönelik bir yöntem İzsiz Kıkırdak Tespiti Yöntemi çok revaçta gerçekten."
Ne Kadar Çok “Selfie” O Kadar Çok Ameliyat
Son dönemde ülkemizde de çok fazla paylaşımı yapılan Selfie`nin ameliyata yönlendiriyor.
DİĞER HABERLER
Estetikte Yeni Trendler Neler?
Son yıllarda estetik trendlerinde doğal ve kişiselleştirilmiş yaklaşımlar ön plana çıkıyor.
Yapay Zeka Estetiğe De El Attı!
Yapay zeka ile ideal yüz formunu oluşturup estetik yaptırmak isteyenlerin sayısı arttı…
“Hangi Sorunlar İçin Botoks Ve Dolgu Uygulaması Kullanılır?”
“Bafta’nın Ödüllü Filmleri İstanbul Film Festivali’nde”
“"7 Kocalı Hürmüz" Müzikali`nin Basın Toplantısı Gerçekleşti”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32