1- Sadece 1 gece diye düşünüp, istediğinizi tüketebileceğinizi düşünmeyin! Porsiyon kontrolüne dikkat etmeyi ihmal etmeyin.
2- Akşam çok kalori alacağım diye düşünerek sabah, öğle ve ara öğünlerinizi atlamayın. Güne hafif bir kahvaltı ile başlayın. (Kahvaltı alternatifleri ince dilim beyaz peynir veya 1 yemek kaşığı kadar lor peynir- 1 adet haşlanmış yumurta, 4-5 adet Zeytin - Tam tahıllı ekmek veya 4-5 yemek kaşığı kadar müsli/yulaf- 1 su bardağı kadar yarım yağlı süt, 1 adet meyve olabilir). Ara öğünler, akşam öğününde daha kolay porsiyon kontrolü sağlar. (Ara öğün alternatifleri için taze ve kuru meyveler, 10 adet fındık veya badem, 2-3 adet tam eviz, 1 bardak süt veya yoğurt tercih edebilirsiniz)
3- Öğle yemeğinde daha hafif ve düşük kalorili besinleri tercih edin. (Çorba, zeytinyağlı sebze yemeği, yoğurt ve tam tahıl ekmeği gibi)
4- Egzersiz yapmayı da ihmal etmeyin. Yılbaşı gecesi alınacak ekstra kalorileri dengelemek üzere sabah veya öğle saatlerinde yapacağınız kardiyo ağırlıklı egzersizler faydalı olacaktır. Çok daha etkili bir plan yapmak isterseniz hafif beslenmeye ve egzersiz yapmaya üç gün önceden başlayabilirsiniz. Ayrıca yılbaşının kalorili sofraları ve eğlencesinden sonra ertesi günü de gözardı etmemek gerek. Yılbaşının ertesi günü de bol su tüketimi ile birlikte yürüyüş, fitness, pilates gibi egzersizler yaparak hem yağ yakımını hem de zinde olmayı sağlayabilirsiniz.
5-Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi et yemekleri! Izgara/fırın/haşlama gibi pişirme yöntemleri ile pişirilmiş olanları tercih edin. Yanında pilav/makarna gibi kalorisi yüksek besinler yerine haşlanmış sebze tercih edin.
6- Sofranızda mutlaka salata bulundurun. Az yağlı, sebze ağırlıklı, peynir veya yoğurtla hazırlanmış mezeleri tercih edin.
7- Alkol tüketimine de dikkat edilmeli! Viski, votka gibi yüksek kalorili içkiler yerine şarap veya bira tercih edebilirsiniz. 1 gr alkol 7-10 ml su atımına neden olur bu nedenle alkolün yanında mutlaka su içmeyi ihmal etmeyin. Aç karnına alkol tüketimi kan şekerinizin düşmesine neden olacağından, yemeklerle birlikte tüketmeye özen gösterin.
8- Yılbaşı gecesi tatlısız olmaz diyorsanız, tercihinizi meyveli tatlılar veya sütlü tatlılardan yana kullanınız.
9- Gün içinde su tüketimine devam edin. (En az 8-10 bardak!)
10- Yavaş yemek yiyin, lokmalarınızın tadına varın.
Yeni Bir Yıla Kilo Almadan Girmek İçin Neler Yapılmalı?
İşte ağız tadıyla bir yılbaşı geçirmek için dikkat edilmesi gerekenler...
“Selülitle başetmek için meyve tüketin ”
“Geri dönüşüme meyilli kıyafetler”
“En Büyük Korkunuz Kalabalıklar Mı?”
“İlişkilerde Mevsim Geçişine Dikkat!”
“İnsan”
“Gündemde yine Armağan Çağlayan var...”
“Bu Hafta Vizyona Girecek Filmler”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32