Kilo vermeme şansınız yok
Kulaktan dolma bilgiler kilo vermemize değil, aksine almamıza neden olur. Bir an önce yanlış uygulamalardan vazgeçin, doğruları öğrenin, kilo vermeye başlayın...
HER ŞEYDE KALORİ VAR
''Sabahtan akşama kadar hiçbir şey yemiyorum yine de kilo alıyorum. Kocam dünyayı yiyor ama kilo almıyor'' diye soranlar olabilir. Bunun altında organik bir hastalık olup olmadığına bakılması gerekir. Ayrıca uyguladığınız diyet acaba sizin bünyenize uygun mu? Ayrıca akşama kadar hiçbir şey yenmemesi de size maalesef kilo verdirmez, vücut kendini korumaya alabilir. Unutmamak gerekir ki su, sade çay ve Türk kahvesinin (şekersiz) haricindeki hemen her şeyde kalori vardır.
KİLO VERMEKLE İŞ BİTMİYOR
Doktora sormadan gelişi güzel eczaneye veya aktar dükkanına gidip zayıflama ilaçları veya çayları alıp içmeyin. Uzmana sormadan idrar söktürücülerin kullanılması vücudun dengesini bozar, bunlardan uzak durun.
Kilolalar verildikten sonra ''Artık ben zayıfladım'' diyerek yemeye devam etmek doğru değildir. Diyet veya zayıflama tedavisi bittikten sonra çoğunlukla fazla yemek yenmesine rağmen ilk bir ay alınmaz, ama sonraki aylarda aynı hızda yemeğe devam edilirse kilolar fazlasıyla geri gelebilir.
LİMONLU SU ZAYIFLATMAZ
Sabah aç karnına limonlu su içerek, gün boyunca 10-15 bardak ısırgan, kuşburnu veya diğer çaylardan içerek zayıflayacağınızı düşünmeyin.
Özellikle kadınların loğusalık döneminde aman süt olur diye özellikle yakınları tarafından fazla ve abur cubur yemeğe zorlanması da doğru değildir. Tahinli pekmezler, tatlılar yağlı pasta ve kurabiyeler ile beslenme kilo almamıza ve de bunun çok zor verilmesine yol açar. Şişman çocukların ebeveynleri tarafından ''çocuğumuz gelişme çağında'' diyerek doktora götürülmemesi. Sonunda çocuk 20-21 yaşına gelip kemik büyümesini tamamladığında 90-100 kilo olması kaçınılmazdır. Şişman çocuk sağlıklı demek değildir.
Diyet sırasında çok fazla çay ve kahve tüketmek de yanlıştır. Özellikle aç karnına içilirse midede bulantı yapar bulantı olduğunda ise onu bastırmak için yanında kek ve benzeri şeyler yemek zorunda kalırız.
Diyette neden su içilmeli?
Gün içinde 2-2,5 litre su için. Zayıflama sırasında vücut önce kanda dolaşan serbest şekeri kullanır, kandaki şekeri yeteri kadar kullandığında vücut karaciğer içindeki şeker depolarına hücum eder ve onu kullanır. Bu da yetmediği takdirde vücut organizması vücudun yağ depolarını yakmaya başlar. Dolayısıyla kilo vermek yağların parçalanmasıyla başlar. Yalnız bu durumda yağlar parçalandıktan sonra ortada parçalanmış yağ asitleri oluşur. İşte bu yağ asitlerinin vücuttan tam atılması için (idrar ter vs yoluyla) mutlak miktarda fazla suya ihtiyaç vardır.
Eşiniz diyet yapıyorsa ona moral verin, destek olun
Obezitenin (aşırı şişmanlık) ömür boyu mücadele etmek zorunda olduğumuz bir hastalık olduğuna inanmamız gerekir.
Şişmanlığın nedenlerinin % 15'ini organik hastalıklar oluştururken % 85'ini ise psikolojik nedenlere bağlı aşırı miktarda yemek oluşturur.
Aile bireylerinin diyet yaparak zayıflamaya çalışan kişiye yardımcı olması şarttır.
Orta yaşa ulaştığımız zaman gençlikteki gibi metabolizmamız hızlı çalışmayacağı için yediğimiz içtiğimiz şeylere daha dikkat etmemiz gerekir.
Özellikle hamilelik sırasında aşırı beslenmemek gerekir. Gerekli besinleri almak aşırıya kaçmamak şarttır. Aksi takdirde hamilelik hipertansiyonu veya zehirlenmesi oluşabilir.
Evde özellikle eşlerin diyet yaparken birbirlerine destek olması gerekir. Gerekirse beraber diyete girebilirler veya evde fazla miktarda yemek yapılmaz. Kuru yemiş, pastırma, sucuk, salam, kek, pasta gibi yiyeceklerin de evde bulundurulması doğru değildir.
Güneş
“Bacaklarınız süt şişesini andırmasın…”
“Cem Adrian’dan Yılın Albümü “Mücevher””
“Çocuk modacılarının Çin savaşı ”
“Sosyal Medyada Uçan Terlik: Twigy!”
“Farklı kesimlerden 122 kadın barış ilanında buluştu”
“Teknoloji El Hastalıklarını Artırdı!”
“Çocuğunuza Prenseslik veya Prenslik Vadetmeyin”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32