Sezaryen`deki tehlikeler!
İngiliz doktorlara göre ilk doğumunu sezaryenle yapan kadının ikinci bebeğinin ölü doğması ihtimali ikiye katlanıyor...
![]() |
||
İlk bebeğini sezaryenle dünyaya getiren annelerde ölü doğum ihtimalinin her bin 100 vakada bir olarak ortaya çıktığını, yaşamı boyunca hiç sezaryen operasyonu geçirmemiş kadınlardaysa bu rakamın 2 binde 1'de kaldığını belirten doktorlar, anne adaylarını ''çok iyi bir tıbbi gerekçe olmadıkça sezaryenle doğum yapma konusunda iyice düşünüp karar vermeye'' çağırdı.
Dünya Sağlık Örgütü'nün, sezaryenle doğumların bütün doğumların yüzde 10'unda kalması yolunda bir tavsiyesi bulunmasına rağmen İngiltere'de her beş kadından birinin sezaryenle doğum yaptığını da hatırlatan İngiliz doktorlar, kadınların büyük çoğunluğunun bu yöntemi
seçmek için güçlü bir tıbbi nedenleri olduğunu, ancak yüzde 7 oranındaki anne adayının hiçbir gerekçe olmadan bu yöntemi seçtiğine işaret etti.
Bu kadınların ''doğumun acısına katlanamayacak kadar çıtkırıldım'' olmalarından yakınan doktorlar, geçmişte yapılan diğer bazı araştırmaların sezaryenle dünyaya getirilen bebeklerde solunum güçlükleri gözlendiğini ve bu bebeklerin doğum sonrasında özel bakıma ihtiyaç duyduklarını gösterdiğini de hatırlattı.
“10.Elazığ Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali`nde Geri Sayım Başladı!”
“Amazon’un Kurucusu Jeff Bezos’tan Efsanevi Bir Şirket Olmak İçin 14 Temel Prensip!”
“112. haftanın armağan kazanan cosmoturk okurları... ”
“Ağzınızda Çok Sık Aft Oluşuyorsa 4 Uyarıyı Dikkate Alın!”
“En Büyük Korkunuz Kalabalıklar Mı?”
“Cengiz Abazoğlu’ndan Oscar Heykeli Tasarım!!!”
“Otel Seçerken Önce Fiyata Sonra Konuma Bakıyoruz!”



REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32